Dansk håndboldchef: Tillidsprincippet ved EM fungerer ikke

Meget af ansvaret for at undgå corona er lagt ud til holdene, men DHF mener ikke, at det fungerer i praksis.

Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) mener selv, at det har været i stand til at løse holdenes udfordringer i forbindelse med corona under EM.

Men idéen om at lægge en stor del af ansvaret ud til holdene selv fungerer ikke efter hensigten, mener Morten Henriksen, der er sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF).

- Man har opereret med et tillidsprincip, og "opfør jer nu ordentligt" med løftet pegefinger. Skal jeg analysere på det tillidsprincip, har det ikke helt fungeret. Der er nogle hold, der ikke helt gebærder sig på samme måde, som vi gør.

- Det skyldes højst sandsynligt, at de kommer fra en anden kultur og ikke har samme viden og lærdom, som vi har. Jeg tænker ikke, at de gør det for at være irriterende, men det er tydeligt, at det ikke fungerer, siger han.

Danskerne har tidligere klaget over, at de skulle spise på samme tidspunkt som de øvrige hold på hotellet. Og det er også blevet bemærket, at det mest er danskerne selv, som tager handsker på i morgenmadsbuffeten.

Flere af kritikpunkterne er sendt videre til EHF.

- Jeg synes, at der har været en god dialog langt hen ad vejen. Vores opgave har hele tiden været at kigge på, hvor der er størst risici. Så klassificerer vi dem og ser, hvad vi kan gøre noget ved. Nu er vi i en situation, hvor vi ikke kan gøre mere selv.

Lige nu er de største problemer smitte hos modstanderen, tilskuere i hallen, og nogle situationer på hotellet, som DHF ikke selv kan tage hånd om, forklarer Morten Henriksen.

- Det skal vi have hjælp af EHF til, lyder det fra sportschefen.

EHF's generalsekretær, Martin Hausleitner, forholdt sig til noget af kritikken på et digitalt pressemøde fredag.

Her fortalte han, at forbundet løbende justerer sine protokoller og omstiller sig til den mere smitsomme omikronvariant i samarbejde med holdene.

- Lige nu er planen at gennemføre turneringen. Vi er i kontakt med alle hold, og det er lykkedes os at løse alle problemer for hold, der enten er kommet hertil med coronasmittede spillere eller har fået smitte i løbet af turneringen, lød det fra EHF-chefen.

Danmark blev fredag ramt af sit første coronatilfælde under slutrunden, da Hans Lindberg blev testet positiv.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.