Dansk hattrickskytte: Måske havde de ikke scoutet mig

Joachim Blichfeld fejrede sin VM-debut med tre næsten identiske scoringer i kæmpesejren over Kasakhstan.

Tre gange sørgede Joachim Blichfeld (nummer 86) for måljubel i den danske spillerboks. <i>Martin Meissner/Ritzau Scanpix</i>

Tre gange sørgede Joachim Blichfeld (nummer 86) for måljubel i den danske spillerboks. Martin Meissner/Ritzau Scanpix

At Joachim Blichfeld er i besiddelse af et håndledsskud i ekstraordinær klasse, vidste man på forhånd. Hvor effektivt den 23-årige frederikshavners guldvåben er på VM-niveau, var til gengæld svært at forudse.

Men efter Danmarks første 60 VM-minutter og en knusende 9-1-sejr over Kasakhstan er den tvivl vist ryddet af vejen.

Blichfeld brillerede med et imponerende hattrick mod en modstander, der tilsyneladende ikke var helt forberedt på den unge nordjydes skudstyrke.

- Nu er det jo min første VM-turnering, så det kan være, at der ikke er så meget "scouting" på mig, siger Joachim Blichfeld efter bedriften, der indbragte ham udmærkelsen som kampens bedste dansker.

Alle hans tre scoringer faldt i powerplay, hvor han blev serviceret af Nikolaj Ehlers og havde god hjælp af tometermanden Mathias Bau, der konstant generede målmandens udsyn til pucken.

- Han er en stor mand at have stående inde foran mål. Han gjorde det utrolig godt, og det gør det selvfølgelig noget nemmere for mig, når målmanden ikke kan se noget, siger Blichfeld.

Ligesom de øvrige danskere var han egentlig forberedt på en tæt kamp. Men en drømmestart med tre danske mål i de første fem minutter fjernede tidligt spændingen.

- Vi ved jo selv, at vi er et rigtig godt hold, og det er den indstilling, man skal gå ind til kampene med. Og når vi spiller, som vi skal, er vi altid svære at slå, siger Blichfeld.

- Mod Schweiz (søndag, red.) kommer det nok ikke til at se sådan ud. Det bliver nok mere defensivt, og vi skal holde os til den kampplan, vi har.

- Men vi slog dem jo til OL, så det kan være, vi kan se noget video derfra, lyder det fra den danske skarpskytte.

Efter lørdagens målshow er Blichfeld noteret for hele 15 scoringer i 16 landskampe.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden