Dansk herredouble er klar til finale efter flot comeback

Kim Astrup og Anders Skaarup blev udspillet i første sæt, men vandt alligevel semifinale i Japan Open.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen kom flot tilbage og slog sydkoreanere i tre sæt. <i>Hiro Komae/Ritzau Scanpix</i>

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen kom flot tilbage og slog sydkoreanere i tre sæt. Hiro Komae/Ritzau Scanpix

For første gang siden oktober 2021 er den danske herredouble med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen klar til en finale ved en international badmintonturnering.

Lørdag vandt de semifinalen i Super 750-turneringen Japan Open efter et stort comeback.

Det sydkoreanske par Kim Gi-jung og Kim Sa-rang var en klasse bedre i første sæt, men danskerne kæmpede sig tilbage og vandt med cifrene 13-21, 21-18, 21-11.

Det danske par blev flået midt over i første sæt. Det koreanske par var helt overlegent og så knap ud til at anstrenge sig.

En tidlig dansk føring på 2-0 blev kampens eneste af slagsen, og hurtigt kom sydkoreanerne komfortabelt foran. 11-6 blev til 16-8, og ved 20-10 var der hele ti sætbolde.

Danskerne afværgede de tre første, men tabte sættet på den fjerde.

Andet sæt blev anderledes jævnbyrdigt. Danskerne arbejdede sig stille og roligt tilbage i kampen og havde særligt succes med at spille meget på Kim Gi-jung, der tydeligvis var det svage led i den sydkoreanske konstellation.

Kim og Kim var knebent foran i det meste af andet sæt, men danskerne fik overtaget på det helt rigtige tidspunkt, da det skulle afgøres. 17-18 blev vendt til dansk sætsejr på 21-18.

Kampen var ganske seværdig, og det peakede i begyndelsen af tredje sæt, da Astrup med en maskeret lækkerbisken sørgede for 2-2, da fjerbolden var gået 51 gange over nettet i duellen.

Danskerne kom bagud 6-7, men satte så en serie sammen på fem bolde i træk og byttede banehalvdel med en føring på 11-7 i ryggen.

De fortsatte bare derudaf og tog helt modet fra sydkoreanerne, der intet modtræk havde.

Gang på gang sendte sydkoreanerne bolden ud, og danskerne spillede sig på den måde til ti matchbolde ved 20-10 og udnyttede den anden, hvorefter de kunne skrige jublen ud.

I søndagens finale venter kinesisk modstand i skikkelse af Liang Wei Keng og Wang Chang.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.