Dansk holdkammerat om Tour-sejr: Over al forventning

Ingen fortjener etapesejren i Tour de France mere end Yves Lampaert, mener Mikkel Honoré.

Yves Lampaert vil være iført den gule førertrøje, når Tour de France fortsætter lørdag med 2. etape fra Roskilde til Nyborg. <i>Marco Bertorello/Ritzau Scanpix</i>

Yves Lampaert vil være iført den gule førertrøje, når Tour de France fortsætter lørdag med 2. etape fra Roskilde til Nyborg. Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Uden Julian Alaphilippe på holdet tydede meget på, at Quick-Step skulle satse på sprinteretaper og udbrud i årets Tour de France.

Men stik imod alle odds kørte belgiske Yves Lampaert hurtigere end både Wout van Aert, Filippo Ganna og Tadej Pogacar og vandt enkeltstarten på 1. etape i København.

Det sikrede ham den første etapesejr i Tour de France. En sejr, der også kommer bag på holdkammeraten Mikkel Honoré.

- Det er fantastisk. Jeg er super stolt, og jeg kan næsten ikke nævne nogen, der fortjener det mere end Lampaert. Det er helt klart hans største sejr til dato.

- Det var egentlig ikke noget, vi havde regnet med. Så det var over al forventning, lyder det fra den danske Tour-debutant.

Honoré var en af de sidste, der kom i mål på fredagens etape, og han kunne drøne omkring i de københavnske gader i nogenlunde tørvejr.

Så heldige var adskillige af de andre ryttere dog ikke, og meget af etapen var præget af heftig regn.

Så snart rytterne trillede over stregen, blev de mødt af ansatte fra holdet, der stod klar med jakker og paraplyer, så de ikke blev for kolde.

Trods det dårlige vejr havde Mikkel Honoré en god første Tour-oplevelse i den danske hovedstad.

- Det var super fedt. Der var en fantastisk stemning, og det var en super fed følelse, lyder det umiddelbart efter målstregen fra den trætte dansker.

Mens Yves Lampaert løb med det hele, kom van Aert og Pogacar ind på de efterfølgende placeringer. Bedste dansker blev Mads Pedersen på sjettepladsen.

Tour de France fortsætter lørdag med etapen fra Roskilde til Nyborg, mens sidste etape i Danmark i denne omgang køres søndag fra Vejle til Sønderborg. Herefter flyver Tour-feltet videre til Frankrig.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.