Dansk holdpræsentation til Touren høster ros i udlandet

Danmark gjorde sig positivt bemærket hos ryttere og medier til holdpræsentation til dette års Tour de France.

En overvældet Jonas Vingegaard måtte onsdag knibe en tåre under Tour de France-præstationen foran et begejstret publikum i Tivoli. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

En overvældet Jonas Vingegaard måtte onsdag knibe en tåre under Tour de France-præstationen foran et begejstret publikum i Tivoli. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det er ikke altid, at holdpræsentationen op til verdens største cykelløb, Tour de France, er værd at skrive hjem om.

Ofte kan det være en kedelig affære, men det var bestemt ikke tilfældet, da dette års Tour-ryttere onsdag indtog scenen foran et tændt publikum i Tivoli.

Undervejs måtte en overvældet Jonas Vingegaard knibe en tåre, mens cykellegenden Chris Froome, der har deltaget ni gange i Touren og vundet fire, ytrede, at han aldrig havde oplevet noget lignende til en holdpræsentation.

Den danske Tour-feber er også blevet bemærket i de udenlandske aviser. Måske mest opsigtsvækkende i franske L'Equipe, der ejes af virksomheden bag Tour de France.

- Holdpræsentationer kan være en skuffende affære, hvor ryttere stiller op og gentager, at de tager etaperne, som de kommer, foran et tyndt, fraværende publikum.

- Den frygt gjorde det danske publikum til skamme.

- De danske værter blev konstant afbrudt af tilråb og sang fra danskerne, som havde indtaget Tivoli i København, hvor begivenheden blev holdt, skriver avisen.

Et andet fransk medie, France 24, skriver, at præsentationen ikke kunne være gået meget bedre.

- Den livlige folkemængde i Københavns Tivoli gav Tour de France en modtagelse, som arrangørerne kun kunne have drømt om onsdag, skriver France 24.

Det britiske medie Cyclingnews kalder københavnerpublikummet "utroligt".

Fredag kan årets Tour de France-ryttere igen se frem til mere af samme skuffe, når løbet skydes i gang på første enkeltstartsetape gennem de københavnske gader.

På den 13,2 kilometer lange rute ruller rytterne forbi københavnske vartegn som Den Lille Havfrue, Amalienborg, Det Kongelige Bibliotek og Tivoli.

Etapeløbet starter fredag klokken 16.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.