Dansk ishockeyboss stopper for at blive VM-direktør

Ulrik Larsen, der har været direktør i Danmarks Ishockey Union siden 2015, skal stå i spidsen for VM-værtskab

Det danske ishockeylandshold - her ved VM i 2022 - kan se frem til at spille VM på hjemmebane i 2025. <i>Arkivfoto: Martin Meissner/Ritzau Scanpix</i>

Det danske ishockeylandshold - her ved VM i 2022 - kan se frem til at spille VM på hjemmebane i 2025. Arkivfoto: Martin Meissner/Ritzau Scanpix

Danmarks Ishockey Union (DIU) skal have ny direktør i 2023, oplyser unionen i en pressemeddelelse.

Den nuværende direktør, Ulrik Larsen, der har været ansat i DIU siden 2008 og været direktør siden 2015, overgår til stillingen som direktør for det VM-selskab, der skal dirigere Danmark frem mod værtskabet for VM 2025.

Det er Ulrik Larsen selv, der har ytret ønske om at overgå til det nye VM-selskab, og han kalder sit kommende jobskift for meget naturligt.

- Jeg har efterhånden været hos DIU i en lang årrække og har nydt mit arbejdsliv med mange forskellige opgaver og ansvarsområder hos DIU. Det gør jeg stadig, men jeg har i nogen tid haft en motivation for at arbejde med ishockey på en ny og anden måde.

- Vi har en ambition om, at VM i Danmark i 2025 bliver endnu en hockeyfest, som det var i 2018, og jeg ser frem til at bygge en stærk organisation op omkring begivenheden, siger Ulrik Larsen.

Jobskiftet betyder også, at DIU i 2023 skal have ny direktør.

- Vi har været yderst tilfredse med Ulrik Larsens indsats og havde ikke planer om et skifte på direktørposten. Omvendt passer det perfekt med flytningen til det nye VM-selskab, siger DIU-formand Henrik Bach Nielsen.

- Ulrik Larsen var med i den inderste del af organisationen ved VM 2018, så han ved, hvad det drejer sig om og har sine rødder i vores værtsby, Herning.

Danmarks Ishockey Unions formand og bestyrelse skal nu i gang med at sondere terrænet i forhold til at finde en ny direktør.

Danmark deler VM-værtskabet i 2025 med Sverige.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.