Nordjysk ishockey- profil skifter til Sverige

Den danske ishockeyspiller Joachim Blichfeld skifter fra San Jose Sharks til svenske Växjö.

Joachim Blichfeld vendte i 2020/21-sæsonen for en kort bemærkning hjem til Frederikshavn for at spille, mens den amerikanske liga var sat i bero på grund af coronapandemien. <i>Arkivfoto: Thomas Sjoerup/Ritzau Scanpix</i>

Joachim Blichfeld vendte i 2020/21-sæsonen for en kort bemærkning hjem til Frederikshavn for at spille, mens den amerikanske liga var sat i bero på grund af coronapandemien. Arkivfoto: Thomas Sjoerup/Ritzau Scanpix

FREDERIKSHAVN:Efter seks år i USA vender frederikshavneren Joachim Blichfeld tilbage til Sverige. 

Onsdag oplyser Växjö Lakers, at den danske ishockeyprofil er ny spiller i klubben.

23-årige  Joachim Blichfeld skifter fra NHL-holdet San Jose Sharks, hvor det er blevet til begrænset spilletid de seneste år. I stedet har Blichfeld primært begået sig på Sharks' partnerhold San Jose Barracuda i AHL, NHL's udviklingsliga.

- Växjö Lakers virker som en god klub for mig for at kunne tage det næste skridt i min karriere. Jeg har kun hørt gode ting om klubben og fansene i Växjö, siger Blichfeld på den svenske klubs hjemmeside.

Blichfeld var for få uger siden med til VM for det danske landshold, hvor han var en af de helt store profiler på det hold, der blandt andet besejrede Canada.

Nordjyden fik sin ishockeyopdragelse i Frederikshavn og skiftede i 2014 til Malmö Redhawks' ungdomshold.

I 2016 blev Blichfeld valgt af San Jose Sharks i NHL-draften.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.