Dansk landsholdsspiller bankede i bordet og fyrede mellemmand

Casper Nielsens skifte til Club Brugge var ved at blive spoleret af kontroversiel mellemmand i Belgien.

Casper Nielsen er også kendt som ismandens søn i Esbjerg. Hans far, Henrik Nielsen, spillede også for Esbjerg fB og arbejdede for Hjem-Is. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Casper Nielsen er også kendt som ismandens søn i Esbjerg. Hans far, Henrik Nielsen, spillede også for Esbjerg fB og arbejdede for Hjem-Is. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Drømmeskiftet til den belgiske storklub Club Brugge var i fare for at gå i vasken for den danske landsholdsspiller Casper Nielsen efter tre succesfulde år i Bruxelles-klubben Royale Union Saint-Gilloise.

Union havde indgået en aftale med den kontroversielle agent og mellemmand Mogi Bayat, om at han skulle varetage salget af danskeren.

Bayat har et blakket ry i Belgien, og han har tidligere været anklaget for at medvirke til hvidvaskning og matchfixing.

Club Brugge var ikke interesseret i at forhandlet med Bayat, og så blev Casper Nielsen nødt til at markere sig over for sin eksklub.

- Club Brugge ville ikke snakke med ham, de ville snakke direkte med Union. Til sidst måtte jeg selv gå ind og banke i bordet i Union og sige, "at nu stopper legen. I er en professionel fodboldklub, og jeg er interesseret i, at I gør det på en ordentligt måde".

- Så lyttede de til mig, og vi fandt ud af tingene. Bayat endte med at blive koblet af på min opfordring, siger Casper Nielsen.

Den 28-årige dansker er uforstående over for, hvorfor eksklubben pludselig ikke selv ville forhandle med de interesserede klubber. Samtidig kunne han mærke, at Mogi Bayat selv kunne tjene store summer på at sælge danskeren dyrt.

- Der er ingen tvivl om, at han havde sine egne økonomiske interesser. Det havde jeg en klar fornemmelse af.

- I fodboldverdenen er det vigtigt som spiller at have folk omkring sig, man kan stole på. Jeg snakkede med andre folk i Belgien - spillere og journalister - der fortalte mig lidt om ham fyren, så jeg var klar over, at det ikke var super fedt for mig, siger Casper Nielsen.

Skiftet endte med at gå i orden i midten af juli med halvanden måned til transfervinduets lukning.

- Det trak længere ud, end det burde have gjort, konstaterer esbjergenseren.

I sidste sæson måtte Nielsen og Union nøjes med andenpladsen i Belgien efter et tæt kapløb med Club Brugge. Men den reelle forskel på danskerens gamle og nye klub er langt større, mener han.

- Mit fodboldliv har forandret sig ret meget. Jeg kan godt mærke, at jeg er kommet til en stor klub, der har store ambitioner og spiller Champions League.

- Jeg kendte klubben på forhånd, og de kendte mig, og det har da også vist sig at være et rigtig godt match. Det er ingen tvivl om, at det er et, hvis ikke to skridt op, siger Nielsen.

Foreløbig står den arbejdsomme midtbanespiller noteret for 3 mål i 11 kampe for sin nye klub.

Det har banet vejen for en udtagelse til fodboldlandsholdets Nations League-kampe mod Kroatien og Frankrig i denne uge, og samtidig er det ny næring til Casper Nielsens håb om en plads i VM-truppen om under to måneder.

- VM ligger selvfølgelig i baghovedet, men jeg tænker ikke så meget på det lige nu. I øjeblikket spiller vi så mange klubkampe, at det er helt åndssvagt, så der er hele tiden nye kampe at tænke på, så jeg når ikke at tænke alt for meget på VM, og det er måske også meget godt.

- Jeg vil selvfølgelig gøre alt for at komme med, for VM er en kæmpe drøm for mig. Jeg er jo nok en del af et felt, der kæmper om de yderste pladser. Jeg er jo forholdsvis ny i den sammenhæng, og det er kun min anden landsholdssamling, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.