Dansk ligachef vil have ændringer i ny Champions League

Blandt andet det kuldsejlede Super League-projekt har skabt en åben og god debat om den nye Champions League.

Claus Thomsen og European Leagues presser på for at ændre på detaljerne i det nye Champions League-format, der træder i kraft fra 2024. (Arkivfoto). <i>Ozan Kose/Ritzau Scanpix</i>

Claus Thomsen og European Leagues presser på for at ændre på detaljerne i det nye Champions League-format, der træder i kraft fra 2024. (Arkivfoto). Ozan Kose/Ritzau Scanpix

Der skal ikke være nogen bagveje ind fodboldens Champions League.

Det mener Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen, der er medlem af bestyrelsen i ligasammenslutningen European Leagues.

Thomsen og European Leagues håber således at få justeret på især to detaljer i Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) nye format for Champions League, der træder i kraft fra 2024.

Topklubbernes kortlivede Super League-projekt, der blev lanceret lige før, at Uefa i april 2021 præsenterede sit nye Champions League-format, og den efterfølgende debat har ifølge Thomsen været medvirkende til at åbne for justeringer.

Især planen om at give to pladser til store klubber, som ikke kvalificerer sig til Champions Leagues gruppespil via sin hjemlige liga, skal skrottes, mener Thomsen.

- Vi mener, at man udelukkende skal kunne kvalificere sig via sportslige meritter. Det andet er et skridt - omend et lille skridt - mod en lukket liga som Super League, siger Claus Thomsen.

Også kampantallet i den 36 hold store indledende gruppe i det nye Champions League-format skal ned, mener Claus Thomsen.

Ifølge Uefas udmeldte plan skal hvert hold spille ti kampe i gruppespillet mod de seks kampe i det nuværende format.

Inklusiv playoffkampe giver det 196 kampe inden ottendedelsfinalerne mod 96 i det nuværende format.

European Leagues ser gerne, at holdene spiller otte gruppekampe, hvilket bringer antallet af kampe ned på 160 inden ottendedelsfinalerne.

Claus Thomsen påpeger blandt andet, at de planlagte 100 ekstra kampe skaber meget ufleksible forhold for både ligaer og Uefa, hvis der opstår behov for kampflytninger.

- Det gavner kun ganske få, at der kommer flere kampe, og fansene ønsker det heller ikke, siger Thomsen.

European Leagues har holdt møder med flere forskellige sammenslutninger af fangrupper, og i det hele taget er Claus Thomsen glad for dialogen omkring fremtiden for de europæiske klubturneringer.

Han vil til gengæld ikke spå om sandsynligheden for, at European Leagues får sine ønsker gennemtrumfet.

- Det er Uefas turneringer, og de kommer til at træffe beslutningerne. Men der er en åben og god debat omkring tingene, og alle har mulighed for at blive hørt, siger Thomsen.

Claus Thomsen er som repræsentant for European League også medlem af Uefas komité for klubturneringer.

Komitéen holder tirsdag i næste uge møde efterfulgt at et møde i Uefas bestemmende organ, eksekutivkomitéen, hvor blandt andre Dansk Boldspil-Unions (DBU) formand, Jesper Møller, er medlem.

Her bliver der muligvis taget endelige beslutninger omkring kampantallet i og adgangen til den nye Champions League, men de kan også blive skubbet til senere på året.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden