Dansk midterblok skal stå distancen mod Serbien

Serbiens brede angrebsspil vil trække i det danske forsvar, som skal forsøge at holde sig kompakt.

Sarah Iversen tacklede igennem i midterforsvaret mod Slovenien, og det bliver også opskriften mod Serbien. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Sarah Iversen tacklede igennem i midterforsvaret mod Slovenien, og det bliver også opskriften mod Serbien. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Midteraksen i det danske forsvar kom til at bevæge sig for sidelæns i store dele af åbningsopgøret mod Slovenien ved håndbold-EM.

Det gav plads til en del slovenske indspil og gav skytterne bedre vilkår for at blive farlige. Den del skal der styr på i det danske forsvar til kampen mod Serbien, som i endnu højere grad forsøger at trække i modstandernes forsvar.

- De spiller enormt bredt i banen og er gode til at trække midterblokken i forsvaret fra hinanden, forklarer den danske landstræner Jesper Jensen, som dog har tiltro til, at det danske hold kan stå imod.

- Svenskerne løste det godt (fredag, red.), og jeg tror også, at vores forsvar står bedre til det nu, end det gjorde for nogle år siden, fordi vi dækker op på en lidt anden måde og står lidt mere kompakt inde i midten.

Ligesom mod Slovenien er ønsket at skabe en fysisk hård kamp, fordi danskerne har en tro på, at de vil have flest kræfter på den lange bane.

Mod Slovenien lykkedes det ifølge Anne Mette Hansen ikke godt nok.

- Vi skal spille meget fysisk mod Serbien. Langt mere end vi gjorde mod Slovenien. For jeg tror på, at vi er i bedre form, end de er. Og så skal vi være bedre til at skifte ud og udnytte vores bænk. Det fik vi slet ikke udnyttet mod Slovenien, siger hun.

- Serbien har nogle spillere, som er gode til at bruge meget lidt plads. Så hvis ikke man får ramt dem, så løber de omkring dig, men hvis vi kan få ramt dem, så har vi også mere fysik, end de har.

Kampen spilles klokken 20.30 i Zlatorog Arena i Celje.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.