Dansk speedways største profil savner anerkendelse

Leon Madsen kan ikke prale af et verdensmesterskab, men hans præstationer kalder på anerkendelse, mener han.

Leon Madsen, her i snak med landstræner Hans Nielsen, har været en fast del af grandprixserien siden 2019. (Arkivfoto). <i>Sportxpress/Ritzau Scanpix</i>

Leon Madsen, her i snak med landstræner Hans Nielsen, har været en fast del af grandprixserien siden 2019. (Arkivfoto). Sportxpress/Ritzau Scanpix

Vi danskere hænger os måske for meget i de guldaldre, speedwaysporten gennemlevede, da Ole Olsen, Erik Gundersen, Hans Nielsen og Nicki Pedersen vandt verdensmesterskaber på stribe.

I hvert fald føler den største danske stjerne ikke, at han får den kredit, han fortjener, selv om han i 2019 vandt VM-sølv og i år er den nærmeste konkurrent til suveræne Bartosz Zmarzlik, som styrer mod VM-guld.

- Folk husker kun ham, der vinder. Det går mig da lidt på, men sådan er det i sport. Det er "tough business", siger 34-årige Leon Madsen.

Lørdag skal Danmarks bedste bud på en verdensmester forsøge at hale ind på Bartosz Zmarzlik, når speedwayfeltet lægger vejen forbi Vojens til sæsonens VM-grandprix nummer otte.

Han ser frem til at have det danske publikum i ryggen, og han håber at vise, at man skal huske ham, selv om han endnu ikke er blevet verdensmester.

- Jeg siger ikke, at der overhovedet ikke er anerkendelse omkring mig. Men forventningerne er bare ekstremt høje. Og det er sådan set fint, for det motiverer mig.

- Men man glemmer måske bare, at jeg kun har kørt grandprix i tre år før denne sæson og lige nu også ligger lunt i svinget til EM-guld. Jeg har lavet resultater på øverste hylde, siger Leon Madsen.

Han kan ikke præcist pege på, hvem han savner anerkendelse fra, men bygger sin opfattelse på det, han "læser og hører".

Men selv om han ikke mener, han behøver at blive verdensmester for at få anerkendelse, så lægger han ikke skjul på, at drømmen er at stryge til tops.

- Det er det, jeg kæmper for hver eneste dag. Jeg drømmer om at vinde den skide VM-titel, siger Leon Madsen, som i 2019 blot var to point efter Bartosz Zmarzlik, da sæsonen var slut.

- Jeg havde en motorskade i Sverige, og de point, jeg ikke fik der, kunne have gjort mig til verdensmester. Så det var rigtig bittert, siger Leon Madsen.

Med tre grandprixer tilbage i denne sæson har Leon Madsen stadig en teoretisk chance for at blive verdensmester. Men der er 16 point op til den førende polak, som fra første grandprix har været et niveau over de andre.

- Det ser utrolig svært ud. Han er bare ovenpå og leverer for det meste på et sindssygt højt niveau. Det må man bare tage hatten af for, siger Madsen.

Fordi det ser næsten umuligt ud at vinde VM-trofæet i år, er det danske speedway-es allerede begyndt at se frem mod næste år. Det seneste grandprix blev eksempelvis brugt på at teste nye indstillinger på motoren.

- Det gik i den rigtige retning i Wroclaw, så hvis vi kan blive ved med at forbedre det, er jeg optimistisk i forhold til næste år.

- Vi skal have vores motorer til at rende bedre. Vi har masser af ting i værktøjskassen, og lige nu er der plads til at teste det. Hvis jeg kun havde været to point efter, havde vi måske ikke testet lige så meget, siger han.

Leon Madsen har stort set allerede sikret sig en plads i næste års grandprixserie. De seks bedste kørere fra denne sæson er automatisk kvalificeret, og lige nu har danskeren langt ned til Robert Lambert på syvendepladsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.