Danske aviser tager hatten af for Eriksen: Som en film

Christian Eriksen fik et storslået comeback til landsholdet på trods af det danske nederlag, mener aviser.

Christian Eriksen leverede et stort comeback i sin landskamp nummer 110. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Christian Eriksen leverede et stort comeback i sin landskamp nummer 110. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Danmarks nederlag på 2-4 i testkampen mod Holland lørdag aften er i flere danske aviser en sidehistorie til den helt store begivenhed.

287 dage efter sit hjertestop i Parken vendte Christian Eriksen tilbage til landsholdet.

I sine 45 minutter på banen fik fynboen i den grad sat sit aftryk på banen, og B.T. kvitterer med topkarakter til midtbanespilleren.

- Havde man skrevet et filmmanuskript om Christian Eriksens comeback til landsholdet i dagene efter det frygtelige kollaps, havde det set sådan her ud. Der var knap nok talt til 100, før 10'eren krøllede bolden i mål i sit sensationelle comeback, skriver avisen.

Eriksen kom ind efter en første halvleg, hvor danskerne havde været på hælene over for et velspillende hollandsk landshold.

Knap to minutter gik der, før Brentford-spilleren havde banket bolden i nettet, og senere stod kun stolpen i vejen fra et formidabelt spark fra Eriksens højre fod.

Det fik tankerne væk fra den uhyggelige episode under EM-kampen i Parken og hen på fodbold, lyder det i Politiken.

- For Christian Eriksen fandtes der ingen bedre måde at fortælle omverdenen, at han er tilbage. Det hele havde været decideret ufatteligt, hvis hans langskud med lidt over et kvarter igen havde ramt nettet i stedet for stolpen.

- Christian Eriksen gjorde alt for at nå i mål med det, han allermest ønsker: At tingene bliver normaliseret, og at han atter bliver set som fodboldspilleren Christian Eriksen. Ikke ham, der faldt om i Parken, skriver avisen.

Hos Ekstra Bladet konstaterer sportschef Michel Wikkelsø Davidsen, at landstræner Kasper Hjulmand nok skal være glad for Eriksens indhop.

Comebacket "skygger for en ellers tarvelig dansk indsats", mener han.

- De mest tarvelige 45 minutter i Kasper Hjulmands landstrænertid blev dog hurtigt glemt. Bare lige i et par minutter. Minutter af den slags, som jeg godt tør garantere, at jeg vil huske om 20 år.

- For der trådte Christian Eriksen ikke bare ind til sit landsholdscomeback. Han bankede også den første parentes op omkring det kollaps i Parken, som for mig og mange andre, der var i Parken den aften mod Finland, stadig sidder i kroppen som noget af det mest uhyggelige, skriver han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.