Danske herrer kvaser Frankrig og er videre i Thomas Cup

Sejre i de tre første kampe sikrer Danmark sejren mod Frankrig i Thomas Cup. Dermed er holdet i kvartfinalen.

Viktor Axelsen fejede for anden dag i træk gulv med sin modstander ved Thomas Cup. Tirsdag gik det ud over franske Toma Junior Popov, som blev kostet rundt i hallen i Bangkok. <i>Sakchai Lalit/Ritzau Scanpix</i>

Viktor Axelsen fejede for anden dag i træk gulv med sin modstander ved Thomas Cup. Tirsdag gik det ud over franske Toma Junior Popov, som blev kostet rundt i hallen i Bangkok. Sakchai Lalit/Ritzau Scanpix

Danmark har med maksimal fart sikret sig en plads i kvartfinalerne ved Thomas Cup, hold-VM for herrer.

Efter pligtsejren på 5-0 over Algeriet - med 10-0 i sæt - kom den første reelle test tirsdag mod Frankrig. Igen var danskerne dog overlegne, og foran 3-0 efter tre kampe var sejren sikret.

Det betyder samtidig, at kvartfinalepladsen er hjemme. Nu resterer kun en gruppefinale mod Kina onsdag om, hvem der skal videre som etter og dermed undgå etterne fra de andre grupper i kvartfinalen.

Viktor Axelsen lagde for med at udspille Frankrigs førstesingle Toma Junior Popov.

- Det var super vigtigt, at jeg kom ind og gav noget energi videre til holdet. Jeg skulle ind og være klar fra start og sætte mig på kampen. Det gjorde jeg, synes jeg, og jeg brugte mine holdkammerater godt, siger Axelsen.

På bare 33 minutter var franskmanden med de bulgarske rødder kørt ud af banen med 21-8, 21-11.

Den overlegenhed, Axelsen udviste, samlede Anders Antonsen op, da han straks efter indtog banen.

Normalt spilles første herredouble som kamp to, men da Toma Junior Popov også var en del af den double, var den rykket til kamp fem.

Doublen spiller han i øvrigt med lillebror Christo Popov, som var Antonsens modstander i anden herresingle.

Antonsen skulle bruge seks minutter mere end Axelsen og afgav henholdsvis 12 og 13 point, men på bundlinjen stod det samme. Point til Danmark efter at have holdt legestue med en Popov.

Christo Popov tvang for syv måneder siden Viktor Axelsen ud i tre sæt ved det udskudte Thomas Cup i Aarhus. Men Antonsen gav ikke den 20-årige franskmand en flig af håb om en overraskelse.

- I dag var lidt en test, for Christo er en rigtig god spiller. Jeg synes, jeg løste opgaven til tæt på perfektion, lyder det fra Antonsen, som dog ved, at han skal løfte sig endnu mere.

- Det bliver kun sværere herfra. Jeg skal spille bedre og bedre fra nu af, men det er jeg også fortrøstningsfuld omkring, at jeg kan.

Frankrig skulle bruge tre sejre på stribe for at snuppe sejren, men i kamp tre afgjorde herredoublen med Mathias Christiansen og Frederik Søgaard opgøret i dansk favør.

Fabien Delrue og William Villeger blev slået 21-17, 21-16. Dermed får Rasmus Gemke i tredje herresingle og doublen med Kim Astrup og Anders Skaarup et par gratis kampe at lukke holdkampen ned med.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.