Danske oplæg skubber Everton tættere på afgrunden

Everton er fortsat i fare for at rykke ud af Premier League efter et nederlag til Brentford.

Christian Eriksen (længst til højre) og resten af holdkammeraterne kunne juble over tre scoringer og tre point søndag. <i>Craig Brough/Reuters</i>

Christian Eriksen (længst til højre) og resten af holdkammeraterne kunne juble over tre scoringer og tre point søndag. Craig Brough/Reuters

Everton er den fodboldklub, der har spillet flest sæsoner i Englands bedste fodboldrække, men nedrykningen er i år kommet faretruende tæt på.

Bedre blev det ikke af, at holdet fra Liverpool søndag tabte 2-3 på hjemmebane til Brentford.

Everton var foran ad to omgange, men fik undervejs to spillere vist ud og smed det hele på gulvet i Premier League-opgøret.

Som sædvanlig var Brentford-holdet med Thomas Frank som cheftræner spækket med danskere. I alt fem fik spilletid, og to gange Christian - Eriksen og Nørgaard - blev noteret for oplæg i anden halvleg.

Evertons eneste trøst er, at de omkringliggende hold også klarede sig relativt dårligt i runden. Efter søndagens kampe har Everton som nummer 16 to point ned til Burnley på den forkerte side af nedrykningsstregen.

Brentford har sikret sig en sæson mere i Premier League efter oprykningen og ligger aktuelt på 11.-pladsen.

Everton har ikke været ude af det fornemste selskab i England siden 1954, og det så kortvarigt ud til, at krisen også denne gang var afblæst, da Dominic Calvert-Lewin bragte de blåblusede foran 1-0 efter ti minutter af søndagens kamp.

Men en udvisning til Evertons Jarrad Branthwaite og et selvmål af Seamus Coleman kort før pausen vendte fuldstændig op og ned på begivenhederne.

Alligevel gik Everton til pause med en føring, for i tillægstiden scorede Richarlison på straffespark.

Men mere end halvanden halvleg i undertal kunne Everton ikke overkomme.

Efter en time serverede Eriksen på et hjørnespark bolden for Yoane Wissa, der med hovedet dirigerede bolden i nettet til 2-2.

Værre blev det for hjemmeholdet, da Nørgaard kort efter med et knivskarpt indlæg fandt holdkammeraten Rico Henry, som pandede sejrsmålet i nettet.

Med tre minutter igen faldt korthuset helt sammen. Salomon Rondon fik rødt kort for en hård tackling, og hjemmeholdet sluttede med blot ni mand på banen.

To kampe resterer for Everton og træner Frank Lampard. På torsdag tager holdet imod Crystal Palace, før Arsenal venter på udebane i sidste spillerunde.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.