Danske profiler mærkede cykelfeberen på hjemmebane

Både Amalie Dideriksen og Cecilie Uttrup Ludwig var aktive på 1. etape af Tour of Scandinavia på dansk jord.

Et mindre menneskehav sendte tirsdag rytterne afsted fra København på 1. etape af Tour of Scandinavia. <i>Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix</i>

Et mindre menneskehav sendte tirsdag rytterne afsted fra København på 1. etape af Tour of Scandinavia. Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Det var måske ikke Tour de France-scener, der udspillede sig, da en bred vifte af de største cykelstjerner kørte 1. etape af Tour of Scandinavia. Men det duftede lidt af det.

På de knap 146 kilometer fra København til Helsingør havde mange danskere bevæget sig ud i solen for at overvære det første World Tour-løb for kvinder på dansk jord.

Det nød de største danske profiler, Amalie Dideriksen og Cecilie Uttrup Ludwig.

- Det var super stort. Det var virkelig dejligt at have danskere ude langs ruten, og jeg havde tid til at smile over det indimellem, siger Dideriksen, som selv bor få kilometer fra Kongens Nytorv, hvorfra løbet begyndte.

Et efter et gik holdene op på scenen til en præsentation, inden de rullede afsted foran et talstærkt publikum. Og det nok største bifald modtog Uttrup, som for nylig vandt en etape i Tour de France og regnes blandt favoritterne til sejren i Tour of Scandinavia.

Opbakningen fortsatte ude på ruten, beretter hun.

- Det var så fedt med alle danskerne, der var ude og heppe. Det var bare godt, og der er total cykelfeber i Danmark. Jeg elskede det. Det var en virkelig fed oplevelse, siger hun.

OL-sølvvinderen i parløb Amalie Dideriksen havde forinden bebudet, at hun ville gå efter etapesejren i en massespurt. Hun havde en god position i spurten og endte som nummer seks.

- Den blev lidt for lang. Men man må bare åbne, når man kan. Og jeg troede på det, lige indtil de kom forbi. Jeg prøvede at komme ind på Marianne Vos' hjul, men der var allerede en, og vi kom til at ligge lidt op ad hinanden.

- Jeg prøvede at gribe ud efter sejren, og det er jeg stolt af, selv om det ikke lykkedes, siger hun.

Mere overraskende var det, at Uttrup ligesom andre store navne som Tour-toeren Demi Vollering og den senere vinder Marianne Vos forsøgte sig på omgangene i Helsingør.

- Vi prøver at give den gas, så det gjorde vi alle sammen. Det var sgu meget godt. Vi viste os frem, så alt var godt.

- Jeg havde ikke de bedste ben, men mon ikke det kommer, siger Cecilie Uttrup Ludwig.

Tour of Scandinavia er en videreførelse af det, der tidligere hed Ladies Tour of Norway. Kun 1. etape køres i år i Danmark, 2. etape køres i Sverige, før fire etaper på norsk jord runder løbet af.

Danmarks Cykle Union har ytret ønske om at få endnu flere etaper til Danmark, men det vides endnu ikke, om det bliver en realitet.

Amalie Dideriksen håber, at der kan komme endnu mere opmærksomhed om løbet herhjemme, nu hvor den første udgave har været forbi.

- Formentlig kan det blive endnu større de kommende år, når folk har set, at det er her. Formentlig kan vi bygge på, det kunne være sindssygt fedt, lyder det fra Trek-rytteren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.