Danske spillere vil revanchere VM-exit mod Kroatien

Fredag vil ni af spillerne i Danmarks trup være gengangere fra truppen til VM-ottendedelsfinalen mod Kroatien.

Christian Eriksen brændte et straffespark, da VM-ottendedelsfinalen mod Kroatien i 2018 skulle afgøres. (Arkivfoto) <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Christian Eriksen brændte et straffespark, da VM-ottendedelsfinalen mod Kroatien i 2018 skulle afgøres. (Arkivfoto) Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Revanchelyst bliver en af drivkræfterne for det danske fodboldlandshold, når Kroatiens viceverdensmestre gæster et udsolgt Parken fredag aften i Nations League.

Spoler man tiden fire år tilbage, var kroaterne nemlig bødlen på en mørk aften, hvor Danmarks VM-medaljedrøm forsvandt.

Efter en 120 minutter lang gyser og en sløj dansk straffesparkskonkurrence måtte landsholdet rejse hjem fra VM-slutrunden i Rusland efter ottendedelsfinalen i Nisjnij Novgorod mod Kroatien. Det er et af den slags nederlag, der stadig gør ondt, og som nu skal revancheres.

- Jeg husker, at jeg brændte et straffe, konstaterer Christian Eriksen med ærgrelse i stemmen, da han bliver mindet om den seneste Kroatien-kamp.

- Det kan bestemt betyde noget for os internt i truppen, hvis vi kan slå dem den her gang. Jeg har i hvert fald i bagtankerne, at vi skal ud og have revanche.

- Men jeg ville selvfølgelig hellere have vundet over dem dengang til VM, siger fynboen.

Kroatien endte med at vinde den efterfølgende kvartfinale over de russiske værter og semifinalen over England.

- Det kunne have været os, der var gået i VM-finalen, siger Jens Stryger Larsen.

- Jeg mener, at vi var bedre end Kroatien dengang, og vi havde også vores muligheder for at vinde kampen. Det var jo marginaler i straffesparkskonkurrencen, der afgjorde, at de vandt. Så jeg vil virkelig gerne slå dem nu, siger backen.

Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen brændte for Danmark i straffesparkskonkurrencen. I målet havde Kasper Schmeichel ellers brilleret ved at redde et straffespark i den forlængede spilletid, og han reddede også to forsøg fra 11-meterpletten i straffesparkskonkurrencen.

I vanlig stil erklærer målmanden dog, at fortiden ikke fylder noget for ham, og at han derfor ikke har en særlig hævntørst før fredagens kamp.

- 2018 er lang tid siden, og der er nye spillere på begge hold. Det er en ny kamp. Jeg er ikke typen, der bruger tid på at kigge tilbage. Jeg kigger fremad. Normalt fylder en kamp noget for mig til midnat, og så må jeg videre til den næste, siger Schmeichel.

I fredagens kamp vil ni af spillerne i den danske trup være gengangere fra truppen til VM-ottendedelsfinalen: Christian Eriksen, Jens Stryger Larsen, Kasper Schmeichel, Thomas Delaney, Yussuf Poulsen, Andreas Cornelius, Andreas Christensen, Martin Braithwaite og Jannik Vestergaard.

Kampen i Parken begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.