Dansker tager overlegen VM-guldmedalje i paradressur

Tobias Thorning Jørgensen levede op til favoritværdigheden og vandt guld ved VM i paradressur.

Tobias Thorning Jørgensen har nu to guldmedaljer fra para-OL og en VM-guldmedalje på cv'et. (Arkivfoto) <i>Masaki Akizuki/Ritzau Scanpix</i>

Tobias Thorning Jørgensen har nu to guldmedaljer fra para-OL og en VM-guldmedalje på cv'et. (Arkivfoto) Masaki Akizuki/Ritzau Scanpix

Det igangværende VM i dressur i Herning har været en stor dansk succes, og det fortsatte torsdag.

Her vandt Tobias Thorning Jørgensen således guld i paradressur grad III. Den 22-årige dansker tog på hesten Jolene Hill en overbevisende sejr.

Thorning Jørgensen satte således en score på 78,676 procent. Nummer to, Natasha Baker fra Storbritannien, sluttede med en score på 73,97 procent.

Til sammenligning var ekvipagerne fra nummer to til ti adskilt af næsten samme pointforskel.

Det så ud til at kunne ende med to danske medaljer, men Karla Dyhm-Junge blev til sidst skubbet ud af top-3 af Natasha Baker, så hun endte på en fjerdeplads med hesten Miss Daisy.

Tobias Thorning Jørgensen slog dermed igen fast, at han er blandt den absolutte verdenselite inden for paradressur. Det stod allerede klart sidste år, da han ved de paralympiske lege tog to guldmedaljer.

Det danske dressurlandshold med blandt andre Cathrine Laudrup-Dufour vandt søndag guld i holdkonkurrencen ved VM. Tidligere i denne uge tog Laudrup-Dufour to sølvmedaljer i de individuelle discipliner.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.