Danskere slukker endegyldigt bobslædedrøm

Det danske bobslædehold, som forsøgte at komme med til vinter-OL tidligere på året, lukker ned.

Jannick Bagge, Simon Darville og Marius Glenner-Frandsen kommer fremover ikke til at jagte OL-deltagelse i deres bobslæde.

Torsdag oplyser de, at de lukker bobslædeprojektet Bobslæden Danmark ned.

Projektet blev sat i verden med et mål at komme til vinter-OL i Beijing i starten af 2022. Det bragte blandt andet den danske trio til kvalifikationsturneringer i USA og Canada, men det blev ikke til en OL-billet.

- De to år, vi har kørt det, har nok været de vildeste i vores liv. Fra en spirende idé i maven til opbygning af holdet, skaffe sponsorer og få hele projektet til at flyve til første gang at sidde i en bobslæde og en læringskurve stejlere end banerne, vi kørte på.

- Vi har grædt, vi har svedt, vi er crashet, kommet til skade, rejst os igen og rejst verden tynd med en bobslæde bag på. Vi kan se tilbage på to år, hvor vi kan se os selv i spejlet med visheden om, at vi har gjort alt, hvad vi kunne, for at få dette projekt til at lykkes, og vi er stolte over, hvad vi drev det til, skriver bobslædeholdet på Instagram.

Danskerne prøvede at kvalificere sig i toerbob til vinter-OL i Beijing. Jannick Bagge var pilot (styrmand) og havde i bobslæden enten selskab af Simon Darville eller Marius Glenner-Frandsen, som kæmpede om pladsen som brakeman.

Det var tidligere blevet meldt ud, at planen var at satse på et firemandshold frem mod vinter-OL i 2026, men nu er de planer altså skrottet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.