David Nielsen mister troen på top-6 efter nyt nederlag

Efter 2-3-nederlaget til FCN i Superligaen kaldte David Nielsen det en katastrofe, hvis AGF ikke når top-6.

David Nielsen siger her tak for kampen til AGF's fans efter nederlaget til FC Nordsjælland. <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

David Nielsen siger her tak for kampen til AGF's fans efter nederlaget til FC Nordsjælland. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

AGF's håb om en placering i top-6 led mandag et alvorligt knæk, da holdet tabte 2-3 til FC Nordsjælland hjemme på Ceres Park i Superligaen.

Aarhusianerne har nu fem point op til Randers på sjettepladsen med kun to runder tilbage af grundspillet.

Efter kampen kalder cheftræner David Nielsen det for en "katastrofe", at holdet ikke når målsætningen om top-6, men han mener også, at det ikke burde komme som nogen overraskelse.

- Man kan sagtens kalde det for en katastrofe, hvis ikke vi når det (red. top-6), men vi har ikke følt, at vi har kunnet nå det i rigtig lang tid.

- Vi har troet på det, men efterhånden som pointene er faldet, så har vi jo godt kunnet se, at det ville blive svært.

- Jeg ved ikke, om det kommer som en kæmpe overraskelse, at det ligner, at vi ikke når top-6. Jeg synes ikke, at vi ligner et hold, der har været helt gode nok undervejs, siger David Nielsen.

Forventningerne til AGF var store før indeværende sæson, efter at klubben i de sidste to sæsoner har nået henholdsvis en tredjeplads og en fjerdeplads i Superligaen.

Troen på, at noget lignende kunne gentage sig, var stor hos David Nielsen i løbet af hele efteråret, men er det ikke længere.

Han mener, at holdet har vist sig at have en del mangler, og presset udefra har måske også været medvirkende til, at AGF lige nu indtager en syvendeplads i tabellen.

- Vi har altid haft nogle mangler, som vi har skullet kompensere rigtig meget for at rette op på.

- Jeg tror også, at en god forklaring på vores problemer er, at folk tænker, at nu skal vi ud og vinde, og det gør, at man lige tager en offensiv beslutning i stedet for en defensiv, siger David Nielsen.

I stedet for at klynge sig til det spinkle matematiske håb om top-6, retter han nu fokus på at få udraderet de problemer, der har gjort det svært for AGF at vinde fodboldkampe.

Han skal blandt andet kigge på defensiven, som har indkasseret otte mål i forårets tre kampe, hvor AGF ellers har mødt rækkens tre lavest rangerede hold.

- Vi havde håbet, at vi kunne komme i top-6, og vi er selvfølgelig påvirkelige af, at det har været vores mål.

- Nu er den målsætning mere eller mindre væk, medmindre tingene virkelig er med os, så det kan vi lige så godt kalkulere med nu, og så skal jeg koncentrere mig om at reparere fodboldholdet, siger cheftræneren.

Omvendt er der stor glæde at spore hos FC Nordsjælland, der fik sin første sejr i 14 superligakampe.

Cheftræner Flemming Pedersen lægger især stor vægt på, at hans hold var i stand til at vise, at det ikke manglede selvtillid.

- Jeg står med en dejlig følelse, for nu bliver det lettere at forklare omverdenen, at vi ikke er mentalt ramt.

- Det er jo ikke kun sejren, men også måden vi vandt på. Vi led lidt i starten, men sidenhen synes jeg, at jeg så et hold, der havde lyst til at spille fodbold og gerne ville have bolden.

- Alle tror, man mangler selvtillid, når man ikke har vundet i 13 kampe, men det viste vi i dag, at vi ikke gør, siger Flemming Pedersen.

FC Nordsjælland var bagud både 0-1 og 1-2 undervejs. Nordsjællænderne har nu syv point ned til nedrykningsstregen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.