David Nielsen vil holde pause: Jeg har kørt på 30 år i træk

Efter 30 år i ilden skal David Nielsen bruge tid på at opdatere sig på, hvordan fodbolden har udviklet sig

David Nielsen har brug for en pause, hvor han skal reflektere over fodboldspillet, siger den nu forhenværende AGF-træner. <i>Arkivfoto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix</i>

David Nielsen har brug for en pause, hvor han skal reflektere over fodboldspillet, siger den nu forhenværende AGF-træner. Arkivfoto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Når David Nielsen for sidste gang har stået i spidsen for AGF efter opgøret mod FC Nordsjælland lørdag, så skal han holde pause fra fodbolden.

Det fortæller han på et pressemøde onsdag, efter at det tidligere på dagen blev afsløret, at han stopper som cheftræner i den aarhusianske superligaklub.

- Jeg blev professionel som 16-årig, og jeg har kørt på i 30 år i træk med kamp for livet hver weekend. Jeg blev træner i 2011, og jeg har ikke været så heldig - eller uheldig - at få en pause og samle tankerne, siger David Nielsen.

Derfor er det nu på tide at trække stikket i en periode. Hvor lang tid pausen skal vare, tør David Nielsen ikke spå om.

- Jeg skal bruge tiden på at blive opdateret og reflektere over, hvad det er for en slags fodbold, der skal spilles, siger David Nielsen.

- Det kan også være, at jeg ikke kan opdatere mig. Det ved man aldrig. Men jeg glæder mig til at få en pause. Jeg glæder mig til at blive nysgerrig og inspireret. Jeg har mange kontakter, jeg ikke har plejet i ti år, siger David Nielsen.

Han fortæller, at hans tanke om, hvordan fodbold skal spilles, ikke længere stemmer overens med, hvordan AGF skal spille i årene fremover.

Hvor David Nielsen har stået for stærk defensiv organisation, skal AGF fremover stå for boldbesiddende og dominerende fodbold, lyder det fra den afgående træner.

Den længe ventede pause skal i øvrigt bruges på at pleje nogle af de helt nære kontakter.

- Da vi tabte til Vejle, ringede jeg til min bror og meldte afbud til min nevøs konfirmation dagen efter. Derefter måtte jeg lige kigge mig selv i spejlet og spørge, hvad der lige foregår.

- Jeg tager nok min nevø med i Djurs Sommerland en af dagene, siger David Nielsen.

Han blev cheftræner i AGF i oktober 2017. Siden førte han klubben til de første medaljer siden 1997. I år har klubben været umådelig tæt på nedrykning, ligesom klubben røg ud af Conference League-kvalifikationen med et brag.

Når lørdagens kamp mod FC Nordsjælland er slut, har David Nielsen stået i spidsen for AGF i 184 kampe.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.