DBU hiver Jan Michaelsen ind som kombineret ungdomslandstræner

Jan Michaelsen skal fremover både stå i spidsen for U23-kvindelandsholdet og U20-herrelandsholdet.

Det danske U20-herrelandshold var senest i aktion i juni sidste år og skal spille to testkampe senere i november. U23-kvindelandsholdet har ikke været samlet siden november 2019. (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Det danske U20-herrelandshold var senest i aktion i juni sidste år og skal spille to testkampe senere i november. U23-kvindelandsholdet har ikke været samlet siden november 2019. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Den tidligere landsholdsspiller Jan Michaelsen skal fra 1. januar stå i spidsen for danske fodboldtalenter på både kvinde- og herresiden.

Dansk Boldspil-Union (DBU) oplyser således, at 51-årige Michaelsen er blevet ansat i en kombineret stilling som landstræner for både U23-kvindelandsholdet og U20-herrelandsholdet.

- Det er en utroligt spændende stilling. Jeg glæder mig enormt meget til at blive et bindeled i transitionsfasen og hjælpe de unge, dygtige spillere, der ikke klarer det store skridt direkte til kvindelandsholdet eller U21-herrelandsholdet.

- Jeg glæder mig også til være en vigtig brik i at dele viden herre- og kvindesiden imellem. Derudover ser jeg frem til et tæt samarbejde med både de øvrige landstrænere og klubberne, siger Michaelsen i en pressemeddelelse fra DBU.

Ansættelsen af Jan Michaelsen i den kombinerede stilling kommer i forlængelse af, at DBU har lagt sin talentafdeling, DBU Talent, sammen til at være en samlet enhed på tværs af køn.

Jan Michaelsen var aktiv som fodboldspiller fra 1990 til 2008 og spillede undervejs i blandt andre AB, græske Panathinaikos og HamKam i Norge. Fra 2000 til 2004 optrådte han i 19 landskampe for Danmark.

Som træner har han tidligere været ungdomstræner i FC København, U17-landstræner, cheftræner for Fremad Amager og assistenttræner i Vendsyssel. Fra 2019 til maj i år var han teknisk chef i Nykøbing FC.

Det danske U20-herrelandshold var senest i aktion i juni sidste år og skal spille to testkampe senere i november. U23-kvindelandsholdet har ikke været samlet siden november 2019.

Både U23-kvindelandsholdet og U20-herrelandsholdet skal fremover samles tre gange årligt, hvor der i hver termin forventes to landskampe per landshold.

Første opgave bliver med U23-kvinderne i februar, hvor to venskabskampe venter for den nyudnævnte landstræner og hans team.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.