DHF bekræfter: Team Esbjerg får plads i Champions League

Team Esbjerg har fået besked om, at holdet er med i næste sæsons Champions League.

Team Esbjerg var det første danske hold siden FC Midtjylland i 2014 til at nå Final 4 i Champions League. Vestjyderne tabte begge sine kampe. <i>Attila Kisbenedek/Ritzau Scanpix</i>

Team Esbjerg var det første danske hold siden FC Midtjylland i 2014 til at nå Final 4 i Champions League. Vestjyderne tabte begge sine kampe. Attila Kisbenedek/Ritzau Scanpix

Selv om det ikke blev til DM-guld for Team Esbjergs håndboldkvinder, får de en plads i den kommende sæsons Champions League.

Det bekræfter klubdirektør Hans Christian Warrer over for JydskeVestkysten.

- Vi har fået modtaget beskeden fra Dansk Håndbold Forbund, der har talt sammen med Det Europæiske Håndboldforbund (EHF, red.), og EHF har bekræftet, at Danmark har to pladser i Champions League i næste sæson, siger han.

Det kommer ikke som nogen stor overraskelse, at vestjyderne får plads i Europas største klubturnering.

Dansk håndbold har i en årrække fået tildelt to pladser i kvindernes Champions League, og sådan bliver det også i den kommende sæson.

Odense tager den ene plads som dansk mester, mens Esbjerg som den tabende finalemodstander snupper den anden.

- Pladsen i Champions League er vores, og det er vi da utrolig godt tilfredse med. Det er jo en del af klubbens målsætning at spille med i Champions League. Det er godt både sportsligt, økonomisk og kommercielt, siger Hans Christian Warrer.

Team Esbjerg gjorde en god figur i den forgangne sæsons Champions League. Holdet nåede som det første danske hold siden FC Midtjylland for otte år siden Final 4, hvor holdet tabte semifinalen til det ungarske storhold Györ.

Også den efterfølgende bronzekamp blev tabt.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Ansat på skole sigtet for at krænke flere børn
Luk