DIF-formand: Isolerede OL-atleter flyttes til nyt hotel

Nick Olesen og Matthias Asperup skal flyttes til et nyt isolationshotel efter dansk klage over forholdene.

Nick Olesen har sammen med Matthias Asperup været isoleret på et særligt hotel siden ankomsten til Beijing tirsdag i sidste uge. <i>Gints Ivuskans/Ritzau Scanpix</i>

Nick Olesen har sammen med Matthias Asperup været isoleret på et særligt hotel siden ankomsten til Beijing tirsdag i sidste uge. Gints Ivuskans/Ritzau Scanpix

Der er bedre forhold på vej til ishockeyspillerne Nick Olesen og Matthias Asperup, der ved OL i Beijing har tilbragt den seneste uge isoleret på et hotel.

Ifølge Danmarks Idrætsforbunds (DIF) formand, Hans Natorp, bliver spillerne tirsdag overført til et andet hotel, hvor forholdene skulle være mere acceptable.

- Vi har arbejdet på at få spillerne flyttet, og vi går ud fra, at det lykkes i dag (tirsdag, red.).

- Vi har en løbende dialog med legenes øverste ledelse, og IOC tager situationen meget alvorligt, siger Hans Natorp.

DIF klagede mandag over de forhold, som de isolerede atleter bliver budt på det særligt indrettede hotel til atleter, der er blevet testet positive for corona ved OL.

Ligesom idrætsforbund fra flere andre nationer mener DIF ikke, at forholdene lever op til det, IOC havde stillet deltagerne i udsigt i den såkaldte "playbook", som beskriver retningslinjerne under OL.

- Ifølge playbook er formålet at få atleterne så hurtigt som muligt ud af hotellet og tilbage i konkurrence. Men det er ikke det, vi oplever.

- Der er ikke mad nok, og maden er ikke varieret. Nogle gange udebliver måltiderne helt. Samtidig bliver der ikke gjort rent på værelserne, siger Hans Natorp.

Olesen og Asperup har været isoleret siden ankomsten for en uge siden. Og det er især problematisk, at de i de første mange dage ikke havde adgang til træningsudstyr.

- Vi skal huske på, at de er asymptomatiske. De er raske. De skal altså kunne holde deres fysiske form ved lige.

- Samtidig er internettet på hotellet meget dårligt, og det er altså vores livline til spillerne, når vi ikke må møde dem fysisk, siger Hans Natorp.

DIF arbejder også på at få lov til at lade en af lægerne i den danske OL-stab besøge de to uheldige spillere.

Olesen og Asperup kan først forlade isolationshotellet, når deres testresultater lever op til OL-kravene to dage i træk.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.