Idrætschefer ser Vingegaards præstation blandt de største

DIF-formand og Team Danmark-direktør glæder sig over Jonas Vingegaard og den danske Tour-indsats.

Danskere gør klar til at fejre Jonas Vingegaard i Paris forud for søndagens afsluttende etape i Tour de France. Også DIF-formand Hans Natorp og Team Danmark-direktør Peter Fabrin er imponeret. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Danskere gør klar til at fejre Jonas Vingegaard i Paris forud for søndagens afsluttende etape i Tour de France. Også DIF-formand Hans Natorp og Team Danmark-direktør Peter Fabrin er imponeret. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det er passende at sætte de helt store ord på Jonas Vingegaards kommende sejr i verdens største cykelløb, Tour de France.

Det siger formanden for Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danmarks Olympiske Komité, Hans Natorp, inden søndagens afsluttende etape til Paris.

- Fra DIF skal der lyde et kæmpestort tillykke til Jonas Vingegaard med hans kraftpræstation, som har samlet og betaget det meste af Danmark.

- Det er svært at finde ord, der kan beskrive hans bedrift, men der er slet ingen tvivl om, at den hører til på allerøverste hylde af prominente danske sportsresultater gennem alle tider, siger Hans Natorp i en pressemeddelelse.

DIF-formanden peger på, at Tour de France har været historisk med de tre første etaper i Danmark, mindst fire danske etapesejre og så altså Jonas Vingegaards resultater i den samlede stilling.

Inden søndagens etape, der primært består af paradekørsel, er danskeren indehaver af såvel den gule førertrøje som den prikkede bjergtrøje.

Administrerende direktør i eliteorganisationen Team Danmark Peter Fabrin mener ligeledes, at Tour de France har været ét langt triumftog set med danske øjne.

- Det er et historisk resultat for ikke alene dansk cykelsport, men for dansk eliteidræt. Vi er helt oppe på den øverste klinge, når vi kigger på danske atleters største præstationer gennem alle tider.

- Kæmpe stort tillykke til Jonas Vingegaard og tak for at give os endnu en sommer, hvor hele Danmark har været samlet om eliteidræt, siger Peter Fabrin.

Hans Natorp er meget imponeret over den danske del af Tour-arrangementet, som også har fået ros fra mange kørere. Det skyldes ikke mindst de mange entusiastiske tilskuere, der fulgte med langs ruten.

- At Tour de France overhovedet har fundet sted i Danmark er resultatet af mange års hårdt arbejde bag kulisserne, som kræver stor anerkendelse.

- Derudover har vi de senere år oplevet blandt andet VM i ishockey, EM i fodbold og VM i cykling på dansk jord som et resultat af en målrettet indsats fra blandt andre Sport Event Denmark og vores specialforbund.

- Flere store events er på vej, og alene de næste par måneder er Danmark værter for verdens- og europamesterskaber i flere sportsgrene. Det glæder mig, at vi gang på gang får international ros for afviklingen af store idrætsbegivenheder, siger Hans Natorp.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.