Dina Thorslund forsvarer VM-titel for anden gang

Med en sejr på point forsvarede Dina Thorslund sin VM-titel i bantamvægt mod Niorkis Carreno fra Venezuela.

Den danske bokser Dina Thorslund forsvarede sent lørdag aften sin VM-titel hos forbundet WHO i bantamvægt, da hun på point vandt over Niorkis Carreno fra Venezuela. (Arkivfoto). <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Den danske bokser Dina Thorslund forsvarede sent lørdag aften sin VM-titel hos forbundet WHO i bantamvægt, da hun på point vandt over Niorkis Carreno fra Venezuela. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Den danske bokser Dina Thorslund forsvarede sent lørdag aften sin VM-titel hos forbundet WHO i bantamvægt.

Foran sit hjemmepublikum i Gråkjær Arena i Holstebro vandt den 28-årige Thorslund på point over Niorkis Carreno fra Venezuela.

To dommere havde Dina Thorslund som vinder med pointene 99-91, mens den sidste dommer mente, at danskeren vandt med 100-90.

Det er anden gang i karrieren, at hun forsvarer VM-bæltet i bantamvægt. Hun blev verdensmester i juni sidste år og forsvarede titlen første gang i november 2021.

Dina Thorslund er dermed også fortsat ubesejret i karrieren. Hun har vundet alle sine 18 kampe.

- Det er endnu en gang en kæmpe lettelse at stå her og få rakt hånden op. Mit hoved har det fint. Vi slog hovederne sammen et par gange, og det kunne jeg også godt mærke, men jeg tror ikke, at det var mig, der tog de hårdeste træffere i dag, siger Dina Thorslund til TV 2 Sport.

Fra start af de ti omgange var Thorslund dominerende, og både i fjerde og ottende omgang var hun tæt på at afslutte kampen.

Hun var dog oppe imod en hårdfør venezuelaner, der holdt sig på benene i alle ti omgange.

Men da klokken lød for sidste gang, var der ingen tvivl hos nogen af bokserne om, at Dina Thorslund var vinderen af kampen.

I bantamvægtklassen skal bokserne veje under 53,5 kilo.

Dina Thorslunds næste mål er en stor kamp. Om det er i udlandet eller i Danmark, er lige meget for den 28-årige bokser.

- Jeg vil gerne have de store kampe nu. Jeg synger på sidste vers. Jeg vil gerne vise, hvad jeg kan nu, siger hun til TV 2 Sport.

Det er over syv år siden, at Dina Thorlund fik sin professionelle debut. Det var mod tjekkiske Petra Podráská den 28. februar 2015 i Box Sporthalle Braamkamp i Hamburg.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.