Djokovic efter Federers farvel: Jeg er langt fra at stoppe

Novak Djokovic ser ikke et karrierestop i horisonten. Federer er netop stoppet, og Nadals fysik skranter.

Rafael Nadal, Novak Djokovic og Roger Federer har domineret international herretennis de seneste to årtier. Federer er netop stoppet, Nadals fysik skranter, mens Djokovic har skåret ned på antallet af turneringer, han spiller. <i>Andrew Boyers/Ritzau Scanpix</i>

Rafael Nadal, Novak Djokovic og Roger Federer har domineret international herretennis de seneste to årtier. Federer er netop stoppet, Nadals fysik skranter, mens Djokovic har skåret ned på antallet af turneringer, han spiller. Andrew Boyers/Ritzau Scanpix

Den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic overvejer endnu ikke, hvornår karrieren skal have en ende.

Det fortæller den 35-årige serber, efter at hans mangeårige konkurrent, den seks år ældre schweizer Roger Federer, tidligere på ugen spillede sin sidste kamp på topplan.

- Jeg føler mig endnu ikke så gammel, at min tenniskarriere skal stoppe, hvis jeg skal være ærlig.

- Min krop tjener mig fortsat godt, og jeg lytter godt til den. Det er nøglen, når man rammer de 35, siger Djokovic.

Mens Federer stort set ikke spillede de sidste tre år af karrieren på grund af skader, er serberen heller ikke ligeså aktiv som tidligere. Djokovic deltager i færre og færre turneringer.

- Jeg ønsker at ramme mit topniveau i de bedste og største turneringer i verden, som er grand slam-turneringer, de største ATP-turneringer og at spille for mit land.

- Det giver mig den største motivation og inspirerer mig til at spille min bedste tennis. Jeg ønsker bare at fortsætte sådan. Jeg ser ikke slutningen på min karriere i horisonten, siger han.

De seneste 20 år har især Federer, Djokovic og Rafael Nadal domineret international herretennis. Tilsammen har trioen vundet 63 grand slam-titler.

36-årige Nadal slider dog også med fysikken, og en fodskade har resulteret i lange pauser de senere år. Da han tidligere på året vandt French Open, hjalp flere indsprøjtninger ham med at reducere smerten.

Nadal har dog for nylig udtalt, at han ikke går med aktuelle overvejelser om at stoppe karrieren.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.