Djokovic falder ud af top-5 på verdensrangliste

Novak Djokovic er faldet fire pladser på verdensranglisten, fordi der ikke var ranglistepoint i Wimbledon.

Novak Djokovic kunne søndag løfte - og kysse - Wimbledon-trofæet for syvende gang i karrieren. <i>Toby Melville/Reuters</i>

Novak Djokovic kunne søndag løfte - og kysse - Wimbledon-trofæet for syvende gang i karrieren. Toby Melville/Reuters

Søndag vandt Novak Djokovic Wimbledon, og mandag er tennisstjernen så faldet fire pladser ned på verdensranglisten.

Serberen ligger nu på syvendepladsen, og det er første gang siden august 2018, at Djokovic er uden for top-5.

Det lyder underligt, søndagens store triumf taget i betragtning, men forklaringen er ganske simpel. Der blev nemlig ikke uddelt ranglistepoint ved dette års Wimbledon, fordi russere og hviderussere var udelukket fra at deltage på grund af krigen i Ukraine.

Spillernes placering på verdensranglisten opgøres efter deres præstationer det seneste år. Djokovic mistede derfor mandag de mange ranglistepoint, han indkasserede, da han sidste år vandt Wimbledon, og da der altså ikke er kommet nye ind, dumper serberen ned ad listen.

Verdensranglisten toppes fortsat af Daniil Medvedev, der som russer ikke deltog ved Wimbledon. Tyske Alexander Zverev er nummer to, mens Rafael Nadal indtager tredjepladsen.

Holger Rune er hoppet en enkelt plads op og er nu nummer 28 på verdensranglisten, hvilken er en tangering af hans højeste placering i karrieren. Rune lå også på 28.-pladsen i et par uger i juni.

På kvindernes verdensrangliste er Ons Jabeur, der var i finalen i Wimbledon, faldet tre pladser fra anden- til femtepladsen. Det sker ligeledes på grund af de manglende ranglistepoint ved den prestigefyldte græsturnering.

Iga Swiatek indtager fortsat førstepladsen med et markant forspring ned til nummer to, Anett Kontaveit.

Clara Tauson, der ikke har vundet en kamp siden starten af marts, er hoppet syv pladser op, så hun nu ligger på 46.-pladsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden