Frisk Djokovic knuser publikums håb om australsk triumf

Tilskuerne var på nakken af Novak Djokovic, der svarede igen ved at besejre australske Alex de Minaur.

Novak Djokovic er videre til kvartfinalen i Melbourne. <i>Hannah McKay/Reuters</i>

Novak Djokovic er videre til kvartfinalen i Melbourne. Hannah McKay/Reuters

Selv om flere tilskuere forsøgte at hyle Novak Djokovic ud af den, så lykkedes det ikke.

Den tidligere verdensetter spillede sig suverænt i kvartfinalen ved Australian Open med en sejr på 6-2, 6-1, 6-2 over den sidste tilbageværende australier i turneringen, Alex de Minaur.

De højlydte tilskuere blev flere gange bedt om at dæmpe sig, når de råbte ned mod Djokovic.

Serberen virkede dog næsten ligeglad i det til tider fjendtlige miljø på Rod Laver Arena og gav Alex de Minaur en tennislektion af de store.

Samtidig kan Djokovic glæde sig over, at han efter at have døjet med bentøjet atter føler sig helt frisk.

- For en uge siden tænkte jeg slet ikke på at kunne vinde turneringen. Der handlede det bare om at komme i god nok stand til at kunne gennemføre den næste kamp.

- Før den her kamp (mod Minaur, red.) gav mine ben mig ikke mange forhåbninger om, at jeg kunne gå hele vejen, men det har jeg en tro på nu. Jeg følte slet ingen smerte, siger Djokovic.

Alex de Minaur lagde ellers fint ud i første sæt, hvor verdensranglistens nummer 24 fulgte med frem til 2-2, hvorefter Novak Djokovic for alvor begyndte at sætte sig på kampen.

Serberen vandt de næste ni partier og var derfor tæt på at give sin australske modstander et såkaldt æg i andet sæt. Det samme var tilfældet i tredje sæt, men igen fik Alex de Minaur afværget.

I kvartfinalen skal Novak Djokovic op imod Andrey Rublev, der tidligere på mandagen slog danske Holger Rune i en femsætsgyser.

Novak Djokovic har vundet Australian Open ni gange tidligere i karrieren. I 2022 måtte han dog forlade grand slam-turneringen i Melbourne, før den gik i gang, på grund af manglende coronavaccination.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.