Djokovic undersøges for uoverensstemmelse i indrejsedokument

Meget tyder på, at Novak Djokovic i sin indrejseattest har givet vildledende oplysninger.

TENNIS-AUS-OPEN <i>Kelly Defina/Ritzau Scanpix</i>

TENNIS-AUS-OPEN Kelly Defina/Ritzau Scanpix

Den heftigt omtalte sag om tennisstjernen Novak Djokovics indrejse i Australien fortsætter ufortrødent, og tirsdag har den fået et nyt tvist.

Flere australske medier skriver således, at myndighederne undersøger en uoverensstemmelse i et af de dokumenter, Novak Djokovic har udfyldt for at komme ind i landet.

Det bekræfter kilder i regeringen over for blandt andet The Sydney Morning Herald.

Der er tale om den rejseattest, man skal udfylde mindst 72 timer, før man rejser ind i landet.

Ved et spørgsmål om sine rejseaktiviteter har Novak Djokovic svaret nej til, at han har været ude at rejse i en periode på 14 dage før sin ankomst til Australien 6. januar.

Det viser et dokument, som den føderale domstol i Australien har offentliggjort.

Det tyder dog på, at det ikke passer. Tennisstjernen var i Beograd i hjemlandet Serbien den 25. december, og 2. januar var han i Marbella i Spanien, skriver The Sydney Morning Herald.

Alle, der rejser ind i Australien, bliver spurgt, om de har rejst eller vil rejse i 14 dage op til deres indrejse i landet.

Man bliver samtidig advaret om, at falsk eller vildledende information er en alvorlig lovovertrædelse, som man kan blive straffet for. Ifølge The Sydney Morning Herald kan man få op til 12 måneders fængsel.

Novak Djokovic har fortalt grænsepolitiet, at det er Det Australske Tennisforbund, der har udfyldt rejseattesten for ham. Det er uklart, om det kan redde ham fra eventuelle sanktioner.

Djokovic ankom til Melbourne onsdag i sidste uge, men han blev tilbageholdt i flere timer, da myndighederne ikke mente, at hans visum gav ham lov til ophold.

Siden blev han sendt på karantænehotel, men efter et retsmøde mandag fik han lov til at gå fri og har siden trænet på Australian Opens anlæg.

Der er dog stadig en mulighed, der kan ødelægge serberens ophold i Australien. Immigrationsminister Alex Hawke kan således udøve sin personlige magt til at tilbagekalde Djokovics visum.

Sker det, risikerer 34-årige Djokovic tre års indrejseforbud.

En talsperson for Alex Hawke har tirsdag oplyst, at immigrationsministeren grundigt undersøger sagen, og før han er færdig med det, kommer der intet nyt.

Australske medier gætter på, at der ikke kommer nyt før onsdag australsk tid.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.