Dobbelt OL-guldvinder springer ud som lesbisk efter 35 år

Kelly Holmes blev som 17-årig klar over, at hun var til kvinder. Først som 52-årig står hun frem med det.

Kelly Holmes under et maratonløb for nogle år siden. (Arkivfoto). <i>Paul Childs/Reuters</i>

Kelly Holmes under et maratonløb for nogle år siden. (Arkivfoto). Paul Childs/Reuters

Kelly Holmes tog Storbritannien med storm, da hun i 2004 sikrede sit land to guldmedaljer ved de olympiske lege i Athen. Men den nu 52-årige eksløber har gennem livet kæmpet med selvmordstanker og selvskade, fortæller hun nu.

Det skyldes blandt andet ifølge hende selv, at hun har båret på en hemmelighed. Holmes er homoseksuel, men har ikke turdet at stå frem med det før nu.

Det fortæller den tidligere OL-guldvinder i 800- og 1500 meter løb i et interview med det engelske medie Mirror.

- Der har været mange mørke tider, hvor jeg ønskede, at jeg bare kunne skrige, at jeg var homoseksuel - men det kunne jeg ikke, fortæller hun til mediet.

Hun blev opmærksom på sin seksualitet som 17-årig, mens hun var i hæren. Dengang var homoseksuelle forhold ikke tilladt i hæren, og hun har båret på hemmeligheden i omkring 35 år.

Kun hendes allernærmeste har kendt til hendes seksualitet. I store dele af sin karriere lagde hun kærlighedslivet på is for at fokusere på karrieren. Det gjorde det også nemmere at holde sin seksualitet skjult.

Netop fortiden i hæren har medvirket til, at hun ikke er stået frem tidligere. Hun var bange for, om hun kunne blive straffet med tilbagevirkende kraft, hvis hun stod frem.

I takt med at hun blev en offentligt kendt person, efter at hun fra 1997 og frem nærmede sig verdenstoppen i atletik, blev det også sværere for hende at stå ved, hvem hun var.

- Jeg tænkte: "Ingen taler om det i sport. Hvordan kan jeg pludselig fortælle, jeg er homoseksuel? Det kan jeg ikke, for så ville jeg indrømme, at jeg brød loven i hæren", siger Holmes.

Et opkald til en LGBTQ+-talsperson i hæren for nylig gav hende vished for, at hun ikke kunne blive straffet for sin seksualitet. Og derfor tør hun nu stå frem.

Det kommer også i kølvandet på, at hun under coronapandemien i 2020 blev ramt af endnu et mentalt nedbrud.

Foruden de to OL-guldmedaljer vandt Holmes også OL-bronze i 2000 på 800 meter. Derudover tæller meritlisten tre VM-medaljer udendørs, en enkelt indendørs samt to EM-medaljer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden