Dobbelt Wimbledon-mester får perfekt optakt

Petra Kvitova viste god form før Wimbledon ved at vinde WTA-turneringen i Eastbourne.

Petra Kvitova besejrede Jelena Ostapenko i to sæt og vandt WTA-turneringen i Eastbourne. Tidligere i karrieren har Kvitova været nummer to i verden. <i>Adam Davy/Ritzau Scanpix</i>

Petra Kvitova besejrede Jelena Ostapenko i to sæt og vandt WTA-turneringen i Eastbourne. Tidligere i karrieren har Kvitova været nummer to i verden. Adam Davy/Ritzau Scanpix

Aldrig før havde Petra Kvitova vundet WTA-turneringen i Eastbourne, men lørdag lykkedes det for den 32-årige tjekkiske tennisveteran at stryge helt til tops.

I finalen vandt Petra Kvitova på overbevisende vis 6-3, 6-2 over lettiske Jelena Ostapenko, der var forsvarende mester.

Det lover godt for Petra Kvitova forud for grand slam-turneringen Wimbledon, som går i gang mandag.

To gange tidligere i karrieren har Petra Kvitova vundet Wimbledon. Det gjorde den hårdtslående tjekke i 2011 og 2014.

Titlen i Eastbourne var den første for Petra Kvitova, siden hun vandt en WTA-turnering i Doha i marts 2021. I alt er Petra Kvitova nu oppe på 29 titler i karrieren.

Petra Kvitova, der er nummer 31 i verden og 14.-seedet, var i lørdagens finale en klasse bedre end Jelena Ostapenko, der er verdens nummer 14 og ottendeseedet.

I hele kampen dominerede Petra Kvitova med en god serv og en stærk forhånd.

I finaler på græs har Petra Kvitova dermed fortsat kun tabt en enkelt gang ud af seks mulige. Det skete netop i Eastbourne tilbage i 2011. Dengang tabte hun til Marion Bartoli.

I første runde ved Wimbledon skal Petra Kvitova møde italienske Jasmine Paolini, der er nummer 73 i verden. Her er Kvitova storfavorit til at avancere.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.