Dommerformand: Vi fortsætter med at sende dommere til Grækenland

Det får ikke konsekvenser for dansk-græsk dommersamarbejde, at Olympiakos klager til Uefa over Jakob Kehlet.

Det kommer ikke til at få betydning for Dansk Boldspil-Unions (DBU) aftale med det græske fodboldforbund om at sende dommere til højrisikokampe, at Olympiakos har sendt videomateriale af Jakob Kehlets dommerpræstation til Uefa. (Arkivfoto). <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Det kommer ikke til at få betydning for Dansk Boldspil-Unions (DBU) aftale med det græske fodboldforbund om at sende dommere til højrisikokampe, at Olympiakos har sendt videomateriale af Jakob Kehlets dommerpræstation til Uefa. (Arkivfoto). Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Den danske dommer Jakob Kehlet er havnet i et græsk stormvejr, efter at han i weekenden dømte det græske topopgør mellem Olympiakos og Panathinaikos.

Efter kampen har bestyrelsen i Olympiakos besluttet at sende videomateriale af dommerpræstationen til Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) dommerkomité og fodbolddirektør Zvonimir Boban.

Det får dog ikke betydning for det samarbejde, som Dansk Boldspil-Union (DBU) har med dens græske ditto.

- Vi er meget bekendt med den reelle risiko, som er forbundet med at dømme i den græske liga, siger formand for DBU's dommerudvalg Michael Johansen.

- Rigtig mange lande sender dommerteams afsted til Grækenland. På baggrund af den ene episode agter vi ikke at lave noget om i den strategi.

- Vi fortsætter med at sende danske dommere derned.

At Olympiakos vælger at gå til Uefa med materialet, står klubben frit for, understreger Michael Johansen. DBU kommer ikke til at blande sig i forholdene i Grækenland.

- Vi har et godt samarbejde med det græske fodboldforbund i forhold til at udveksle dommere, siger han.

- Vi har igennem mange år sendt danske dommere ned for at hjælpe Grækenland i den vanskelige situation, som de står i. Det agter vi også at gøre fremadrettet.

At Uefa får materialet, bekymrer ikke Michael Johansen. Han har svært ved at forestille sig, at det får betydning for de danske dommere i Uefa-regi.

- Der er ikke nogen sammenhæng i forhold til, hvad der foregår i den græske liga og i Uefa-turneringer, siger han.

Jakob Kehlet dømte efter 96 minutter og 16 sekunder et frispark på kanten af feltet til Panathinaikos. Efter et VAR-gennemsyn blev det ændret til et straffespark. Det scorede hjemmeholdet på.

Kampen endte 1-1.

På klubbens hjemmeside noterer man, at Kehlet havde lagt seks minutter til, men at kampen fortsatte efter de seks minutters tillægstid.

Efter kampen truede Olympiakos' præsident, Evangelos Marinakis, med at trække den forsvarende mester ud af den græske liga.

På et ekstraordinært bestyrelsesmøde blev det besluttet at blive i ligaen. Det oplyste Olympiakos på klubbens hjemmeside onsdag formiddag.

Ritzau har været i kontakt med Kehlet, der ikke ønsker at kommentere forløbet.

Der har været påsat udenlandske dommere til højrisikokampe i den græske liga siden efteråret 2018.

Det skete ifølge AP efter påbud fra Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Fifa truede det græske fodboldforbund med at ekskludere hold fra internationale turneringer.

Højrisikokampene endte ofte med ballade og kaos – både på banen og på tribunerne. Sæsonen inden beslutningen blev taget, lå den græske liga stille i 14 dage.

Grunden til det var, at Paok’s ejer Ivan Savvidis sammen med sin nærmeste kreds under en ligakamp mod AEK Athen stormede ind på banen med en pistol i sit bælte for at protestere til dommeren over et annulleret mål i 89. minut.

Den første udenlandske dommer påsat til en græsk ligakamp efter Fifas påbud var finske Mattias Gestranius - og det var til et opgør mellem netop Paok og AEK Athen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.