Domstol afviser Quintanas appel efter brug af sløvende stof

Nairo Quintana får ikke sin samlede sjetteplads i Tour de France tilbage, har sportsdomstolen CAS afgjort.

Nairo Quintana har kørt for Arkea Samsic siden 2020 og skulle egentlig fortsætte på holdet. Men de to parter har afbrudt samarbejdet. <i>Thomas Samson/Ritzau Scanpix</i>

Nairo Quintana har kørt for Arkea Samsic siden 2020 og skulle egentlig fortsætte på holdet. Men de to parter har afbrudt samarbejdet. Thomas Samson/Ritzau Scanpix

Den Internationale Sportsdomstol (CAS) har afvist en appel fra cykelrytteren Nairo Quintana, som tidligere på året blev frataget sine resultater i Tour de France.

Det oplyser domstolen i en pressemeddelelse.

Nairo Quintana afgav to gange under Tour de France test, der viste spor af det bandlyste lægemiddel tramadol.

Den colombianske klatrer sluttede som nummer seks i det samlede klassement, men det resultat blev annulleret af Den Internationale Cykelunion (UCI).

Derudover blev hans andenplads på løbets 11. etape annulleret. Det resultat fik han 13. juli, som var den dag, han afgav den ene af de test, der fældede ham. Etapen blev i øvrigt vundet af Jonas Vingegaard.

Nairo Quintana appellerede UCI's dom til CAS.

Det smertestillende lægemiddel tramadol er ikke præstationsfremmende, men har været på UCI's forbudte liste siden 2019 for at beskytte rytterne i feltet. Det skyldes, at midlet har en sløvende effekt, hvilket kan kobles til en øget risiko for styrt i feltet.

Quintana blev ikke udelukket fra at køre løb, da der ikke var tale om et brud på antidopingreglerne. Han deltog i september ved VM i Australien, men har ikke kørt andre løb siden Tour de France.

Colombianeren risikerer en karantæne, såfremt han igen testes positiv for tramadol under en konkurrence.

Egentlig havde Nairo Quintana forlænget sin kontrakt hos Arkea Samsic, som han har repræsenteret siden 2020, men de to parter blev enige om at rive kontrakten over.

Det betyder, at det lige nu er uklart, hvilket hold Nairo Quintana kører for næste år.

Tidligere i karrieren har den 32-årige bjergged opnået store resultater, og han har hentet 51 professionelle sejre.

Han vandt Giroen i 2014, mens han i 2016 snuppede den samlede sejr i Vueltaen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.