Ecuador beholder VM-plads efter afvist appel

Ecuador er fortsat VM-deltager, fastslår Fifa, som har afvist en appel fra Chile.

Byron Castillo (til venstre) spillede otte kampe for Ecuador i VM-kvalifikationen. <i>Marcelo Hernandez/Ritzau Scanpix</i>

Byron Castillo (til venstre) spillede otte kampe for Ecuador i VM-kvalifikationen. Marcelo Hernandez/Ritzau Scanpix

Chiles kamp for at få Ecuadors plads ved VM i fodbold ser ud til at ende uden det ønskede resultat for chilenerne.

Fredag har Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) således afvist en appel fra Chile, der mener, at Ecuador har brugt en ulovlig spiller i løbet af kvalifikationen.

Det meddeler forbundet fredag på sin hjemmeside.

Chile krævede, at Fifa fratog Ecuador VM-billetten, fordi ecuadorianerne i otte kvalifikationskampe brugte Byron Castillo. Chilenerne mener at have bevis for, at han er født i Colombia og ikke i Ecuador.

Fifa har afvist klagen. Det gjorde forbundet første gang i juni, hvilket udløste den appel, som altså nu også er blevet afvist.

Efter Fifas beslutning vil Chile appellere videre til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Det bekræfter det chilenske fodboldforbund over for Reuters.

- Det er en sort dag for fodbolden og for systemets troværdighed. Selvfølgelig vil vi gå videre med dette til CAS, siger Jorge Yunge, generalsekretær i det chilenske forbund.

VM i Qatar starter 20. november, og Ecuador spiller åbningskamp mod værtsnationen i gruppe A, som også tæller Holland og Senegal.

Ecuador sluttede som nummer fire i den sydamerikanske VM-kvalifikation og kvalificerede sig direkte til slutrunden sammen med Brasilien, Argentina og Uruguay.

Chile sluttede helt nede som nummer syv.

Men hvis Ecuador var blevet taberdømt i de otte kampe med Byron Castillo på banen, ville der imidlertid blive vendt op og ned på det hele.

Så ville Chile nemlig få tildelt fem point ekstra, mens hverken nummer fem, Peru, eller nummer seks, Colombia, ville få ekstra point. I så fald ville Chile overhale Peru, Colombia og Ecuador og stryge op på fjerdepladsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.