Efter flaskekast: Lyon sejrer i udsat skandalekamp

Efter at være blevet afbrudt på grund af flaskekast i november blev opgøret Lyon-Marseille spillet tirsdag.

FBL-FRA-LIGUE1-LYON-MARSEILLE <i>Olivier Chassignole/Ritzau Scanpix</i>

FBL-FRA-LIGUE1-LYON-MARSEILLE Olivier Chassignole/Ritzau Scanpix

Med 72 dages forsinkelse blev ligakampen mellem de franske fodboldklubber Lyon og Marseille afgjort tirsdag aften.

Opgøret på et tomt Groupama Stadium i Lyon endte med en 2-1-sejr til hjemmeholdet, som ellers var kommet bagud 0-1 tidligt i opgøret.

Opgøret skulle være afviklet søndag 21. november sidste år, men dengang blev opgøret afblæst efter få minutters spil. Det skyldtes, at en tilhænger af hjemmeholdet havde kastet med en vandflaske og ramt Marseille-profilen Dimitri Payet i hovedet.

Efter flere minutters behandling rejste Payet sig op med en ispose på hovedet, men opgøret blev efter længere tids forvirring ikke sat i gang igen.

Som følge af episoden har Lyon været dømt til at spille for tomme tribuner i en periode.

Kuriøst nok var det ikke første gang i sæsonen, at Payet var blevet ramt af en kastet flaske fra tribunerne.

Det skete også i en kamp mellem Nice og Marseille i august, og dengang valgte Payet at kaste flasken retur mod tilskuerne, hvilket udløste kaotiske scener, da hundredvis af tilskuere løb ind på banen og forsøgte at komme i håndgemæng med Marseille-spillerne.

Tirsdagens kamp bød kun på lidt dramatik inde på banen, hvor Lyon snuppede en vigtig sejr i kapløbet om de europæiske pladser i Ligue 1.

Mattéo Guendouzi headede ellers Marseille i front efter ti minutters spil, da han var først på bolden efter et hjørnespark.

Med et kvarter tilbage af opgøret udlignede Lyons 169 centimeter høje Xherdan Shaqiri noget usædvanligt med et hovedstød.

I det 89. minut blev opgøret så afgjort til Lyons fordel, da Moussa Dembele vendte rundt om sig selv og en modstander med en eminent berøring, før han lobbede bolden over en fremstormende målmand.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.