Egypten klager over racisme og hærværk i VM-drama

Efter en dramatisk kamp snuppede Senegal VM-billetten for næsen af Egypten. Men kampen får et efterspil.

Mohamed Salah ærgrer sig efter sit brændte straffespark på Edouard Mendy i VM-kvalifikationskampen mellem Egypten og Senegal. Salah blev dog generet voldsomt af laserlys gennem hele kampen. <i>Stefan Kleinowitz/Ritzau Scanpix</i>

Mohamed Salah ærgrer sig efter sit brændte straffespark på Edouard Mendy i VM-kvalifikationskampen mellem Egypten og Senegal. Salah blev dog generet voldsomt af laserlys gennem hele kampen. Stefan Kleinowitz/Ritzau Scanpix

Tilskuere og seere blev vidner til et dramatisk opgør, da Senegal og Egypten tørnede sammen i returkampen om en billet til VM i Qatar.

Det hele endte i en straffesparkskonkurrence, som Senegal vandt, men det var ikke selve kvalifikationen, som fik mest omtale efterfølgende.

Gennem hele kampen blev de egyptiske spillere - og især stjernen Mohamed Salah - chikaneret med grønt laserlys fra lægterne. Det gjaldt også i den afgørende straffesparkskonkurrence. Her brændte tre ud af fire egyptere.

Men det var kun en brøkdel af den chikane, som de nordafrikanske gæster var udsat for.

I et opslag på Instagram beretter Det Egyptiske Fodboldforbund (EFA) om både hærværk mod spillerbussen og racisme. Derudover skulle der også være blevet kastet ting efter spillerne under opvarmningen.

- Egypten har indgivet en officiel klage over Senegal på grund af angrebene mod spillerne og de racistiske bannere, skriver EFA på det sociale medie.

Klagen blev afleveret, allerede før kampen blev sparket i gang ifølge EFA. Derfor er chikanen med laserlys ikke medtaget.

- Det egyptiske hold var udsat for racisme med stødende bannere på stadion, især rettet mod vores kaptajn Mohamed Salah, skriver EFA uden at uddybe, hvad bannerne indeholdt.

- Det har vi dokumenteret med billeder og video, som blev afleveret sammen med klagen.

Faktum er dog for nuværende, at Senegal skal til VM, og det skal Egypten ikke. Til gengæld skal egypterne finde en ny landstræner.

Efter den missede kvalifikation har holdets træner, portugiseren Carlos Queiroz, valgt at trække sig fra posten. Det gjorde han på pressemødet efter kampen ifølge flere internationale medier.

Egypten og Senegal mødtes også i finalen ved Africa Cup of Nations tidligere i år. Også her endte Senegal som vinder efter straffesparkskonkurrence.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.