Ekspert: Holger Runes turnering er livsændrende

Holger Rune har imponeret tennisverdenen med tre storsejre i French Open. Mandag venter Stefanos Tsitsipas.

Holger Rune lod sig ikke påvirke af debuten på den store arena Court Philippe-Chatrier lørdag aften. Her udspillede han franskmanden Hugo Gaston og vandt med 6-3, 6-3, 6-3. <i>Martin Divisek/Ritzau Scanpix</i>

Holger Rune lod sig ikke påvirke af debuten på den store arena Court Philippe-Chatrier lørdag aften. Her udspillede han franskmanden Hugo Gaston og vandt med 6-3, 6-3, 6-3. Martin Divisek/Ritzau Scanpix

Tenniskometen Holger Rune spiller mandag karrierens største kamp, når han møder verdens nummer fire, Stefanos Tsitsipas, i fjerde runde af French Open.

For en uge siden havde Rune aldrig vundet en grand slam-kamp på seniorniveau, men siden har han spillet sig ind på den helt store scene med tre suveræne sejre på gruset i Paris.

- Karrieremæssigt er det en livsændrende turnering, han har gang i, indleder Eurosports tennisekspert Michael Mortensen.

- Holger har spillet på et ekstremt højt niveau i hele turneringen. Han har gennemgående spillet med en ro, koncentration og autoritet, så man skulle tro, at han havde spillet grand slam-turneringer i mange år.

Rune vandt French Open som juniorspiller, men debuterer i år som seniorspiller. Det har han gjort med tre 3-0-sejre.

Han indledte ellers mod verdens nummer 15, canadieren Denis Shapovalov, der indtil slutningen af tredje sæt blot var statist.

Danskeren lod sig heller ikke påvirke af, at han i anden runde mod schweizeren Henri Laaksonen vred kraftigt om på sin ankel.

Det kunne heller ikke ryste Rune at blive placeret på Roland Garros-anlæggets største arena, Court Philippe-Chatrier. Her vandt han suverænt mod hjemmebanehåbet Hugo Gaston sent lørdag.

- Han virkede, som han havde spillet der et hav af gange. Han blev bare inspireret af kulissen og presset. Alt prellede af på ham, mener Mortensen.

De flotte resultater er ikke gået ubemærket hen, og Rune nyder stor opmærksomhed ved grand slam-turneringen i Paris.

- Senest var det New York Times, der havde fokus på ham. Han er på alles læber i øjeblikket. Vi har en dansk spiller, som hele verdenstennissen taler om lige nu, jubler Michael Mortensen.

Mandag gælder det så en endnu større udfordring, når Stefanos Tsitsipas står på den anden side af nettet på Court Philippe-Chatrier.

Grækeren nåede frem til French Open-finalen sidste år og var i semifinalen i årets første grand slam-turnering, Australian Open.

- Det er en kamp, der fortjener at blive spillet på Court Philippe-Chatrier. Den vil have alle ingredienser mellem to, der spiller seværdig tennis på et højt niveau, lyder det fra Mortensen.

Han tror på danskerens chance, ikke mindst fordi Rune har trænet meget med Tsitsipas på Patrick Mouratoglous akademi.

- Det er med til at nedbryde barrieren i modsætning til, hvis du møder en stjerne for første gang. Der er ingen mystik omkring Tsitsipas. Holger vil have sund respekt for ham, men ikke hæmmende.

Kampen begynder sandsynligvis mellem klokken 13.30 og 14.30.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.