Ekspert: Under Thorup lignede FCK ikke et tophold

FC Københavns topniveau blev aldrig højt og stabilt nok under Jess Thorup, mener fodboldeksperten Poul Hansen.

Jess Thorup er fyret som FCK-træner efter knap to år i jobbet. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Jess Thorup er fyret som FCK-træner efter knap to år i jobbet. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FC Københavns fyring af cheftræner Jess Thorup er logisk, når man ser på mesterholdets udvikling efter sommerpausen.

Det mener den tidligere fodboldtræner og sportschef Poul Hansen, der er ekspert på Viaplay.

- Thorup har nærmest været "dead man walking" siden sæsonstarten. Det har været en forfærdelig situation. Så snart de tabte en kamp, var han til debat.

- De fik aldrig spillet op på et niveau, hvor man kunne sige, at det ligner et overbevisende tophold, som man må forvente af de dyreste hold i ligaen.

- Godt nok blev de danske mestre i sidste sæson, men de var ikke helt tilfredse med den måde, de spillede på, og sæsonen startede jo også skidt med nederlag i den første kamp, påpeger Poul Hansen.

Med Thorup i trænersædet har FC København tabt seks ud af ti superligakampe i denne sæson.

Til gengæld har man spillet sig i gruppespillet i Champions League, hvor det senest blev til point mod Sevilla.

- De holdt liv i det fra uge til uge med resultaterne mod Trabzonspor og Sevilla. Og det holder jo ikke. Derfor var det helt logisk at bruge landskampspausen til at skifte, siger Viaplay-eksperten.

Efter afskeden med Thorup har klubledelsen valgt at forfremme hans assistent Jacob Neestrup og udstyre ham med en kontrakt, der løber helt frem til sommeren 2026.

34-årige Neestrups eneste seniorerfaring som cheftræner var et ophold i Viborg. Men valget giver mening, mener Poul Hansen.

- Det er et naturligt valg Han har været i FCK næsten altid, og han var overbevisende, da han var cheftræner i Viborg. De har set, hvad han kan, når han står alene med det.

- Jeg er sikker på, at der vil ske nogle justeringer. Som jeg husker Neestrup i Viborg, har han klar og tydelig måde at spille på.

- Der er også nødt til at ske noget. Spillerne er nødt til at kunne fornemme, at den nye vil noget andet. Det behøver ikke være en revolution, men de skal kunne mærke et aftryk fra dag et, siger Poul Hansen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.