Eksperter roser Holger Rune og ser forbedringspotentiale

De tidligere topspillere Tim Henman og Alex Corretja er fulde af lovord om Holger Rune og har også et par råd.

Holger Rune kan se frem til endnu et hop på verdensranglisten, efter at han nåede kvartfinalen i Paris. <i>Christophe Archambault/Ritzau Scanpix</i>

Holger Rune kan se frem til endnu et hop på verdensranglisten, efter at han nåede kvartfinalen i Paris. Christophe Archambault/Ritzau Scanpix

Holger Rune har i French Open forstærket troen på, at han går en stor fremtid i møde i international toptennis.

Det mener de to Eurosport-kommentatorer og tidligere topspillere Tim Henman og Alex Corretja.

De to eksperter mener dog, at den 19-årige dansker skal blive bedre til at styre sine følelser. Da Rune natten til torsdag tabte i fire sæt til norske Casper Ruud bemærkede de flere ting, som danskeren skal forbedre.

- Runes potentiale er så enormt. Han er super svær at slå, og efter min mening vandt Ruud kun, fordi han var så solid, stabil og konsistent, siger Alex Corretja til Eurosport.

Tim Henman er imponeret over, at Holger Rune ikke gik i panik, efter at Casper Ruud havde nappet første sæt med 6-1. Danskeren fik udlignet til 1-1 ved at vinde andet 6-4.

- Han lavede 13 dropslag, og det gav ham point 11 gange. Han formåede virkelig at bruge det slag godt og høstede frugterne. Han er ung og uerfaren, men at ændre taktik hjalp ham til at få andet sæt, mener Henman.

De to kommentatorer synes dog, at danskeren gestikulerede og talte for meget til folkene i sin VIP-boks, da han kom i problemer. Undervejs i tredje sæt forlod Holger Runes mor i en periode sin plads, efter at danskeren havde råbt "forlad, forlad, forlad".

- Da jeg så det, tænkte jeg, at det handler om, at han skal tage ansvaret på sig.

- Til tider kiggede han op på boksen, når han havde misset sine slag. Det var næsten som om, at han gav dem skylden, siger Tim Henman.

Alex Corretja mener også, at den meget kontakt til boksen er en opførsel, som danskeren bør lægge fra sig.

- Han er meget ung, og han skal kunne kontrollere sine følelser, for han er så talentfuld. Han talte helt sikkert for meget til sin boks, siger han.

Den tidligere spanske topspiller mener, at det handler om at finde den rette følelsesmæssige balance, for Holger Rune skal også holde fast i de ting, der gavner ham.

- Han skal ikke miste sig selv, men det vil være godt med noget mere ro på, og det er selvfølgelig uacceptabelt at smide sin mor ud af boksen, siger Alex Corretja.

Holger Rune afviste dog efter nederlaget overfor Ekstra Bladet, at han havde bedt sin mor om at forlade VIP-boksen, efter at han i tredje sæt havde råbt: "Forlad, forlad, forlad."

De to Eurosport-eksperter bemærkede også, at Holger Rune var meget hurtig til at sige tak for kampen til Casper Ruud. De mener, at danskeren burde have givet Ruud et ordentlig håndtryk.

- Men han er ung. Og efter min mening, så er han sådan en sød dreng. Man ser ham smile og grine inde på banen. Men han skal selvfølgelig lære, og han er jo skuffet.

- Han følte sikkert, at han kunne have slået ham, og det er måske årsagen til, at han gav sådan et håndtryk, siger Corretja.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.