Ellers russiske stjernekollega slår stor rekord i NHL

Ishockeyspilleren Alex Ovechkin kan bryste sig af at være den spiller med flest mål for samme klub i NHL.

Alex Ovechkin blev draftet af Washington Capitals i 2004 og har spillet i ligaen siden 2005. <i>Nick Wass/Ritzau Scanpix</i>

Alex Ovechkin blev draftet af Washington Capitals i 2004 og har spillet i ligaen siden 2005. Nick Wass/Ritzau Scanpix

787.

Så mange mål har ishockeyspilleren Alex Ovechkin scoret for Washington Capitals, efter at han natten til søndag dansk tid var på pletten nok en gang i nederlaget på 2-3 hjemme til Arizona Coyotes.

Med scoringen slog han en stor rekord. Russeren er nu den spiller, der har scoret flest mål for samme klub i den nordamerikanske liga.

Hidtil har rekorden tilhørt Gordie Howe, der fra 1946 til 1971 scorede 786 gange for Detroit Red Wings.

Howe skulle bruge 1687 kampe, mens Ovechkin blot har været 1287 kampe om at nå det rekordhøje antal scoringer.

- Det er et meget særligt øjeblik, som går over i historien. Det er stort at blive nummer et foran mine børn, min kone og fansene. Mine forældre så med fra Moskva, så det var meget specielt, siger han ifølge NTB efter kampen.

På NHL's samlede topscorerliste er Ovechkin nummer tre. Kun Howe og legenden Wayne Gretzky har scoret flere gange.

37-årige Ovechkin har spillet i NHL siden 2005. Året forinden blev han valgt i draften af Washington Capitals. Tidligt i karrieren spillede han for Dynamo Moskva i hjemlandet.

I Washington er russeren holdkammerat med danske Lars Eller. Begge var med til at vinde Stanley Cup i 2018, men hverken før eller siden har Ovechkin løftet et trofæ med klubben.

Noget tyder på, at det heller ikke sker i denne sæson. I hvert fald har Washington Capitals fået en sløj start med blot 12 point i 13 kampe. Det rækker kun til en 12.-plads i Eastern Conference, der tæller 16 hold.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.