Ellevilde danskere bliver skreget frem af publikum

De danske ryttere har kun lovord tilovers for de danske fans, som pryder hele ruten i København.

Michael Mørkøv fik sig en oplevelse for livet, da han blev jublet frem som første dansker på enkeltstarten i København. <i>Annegret Hilse/Reuters</i>

Michael Mørkøv fik sig en oplevelse for livet, da han blev jublet frem som første dansker på enkeltstarten i København. Annegret Hilse/Reuters

Selv ikke silende regn kunne drive de danske cykelfans væk fra ruten, da Tour de France-feltet tog sin historiske indledning med en enkeltstart i Københavns gader.

Og det kunne de danske ryttere i den grad mærke.

- Til trods for regnen var der pakket med mennesker hele vejen rundt. Det her var præcis, hvad jeg som cykelrytter havde drømt om, da Touren kom til Danmark, lyder det fra veteranen Michael Mørkøv.

- Der var simpelthen ikke et eneste stykke barriere langs med ruten, hvor der var tomt. Det var fuldstændig fantastisk. Alle ryttere, uanset hvilket land de er fra, kommer herfra med en helt unik oplevelse.

Mørkøv var første dansker på ruten, og han skulle bare sikkert i mål, da hans evner som leadoutman skal bruges på de to kommende etaper.

Sidste års Tour-toer, Jonas Vingegaard, skulle derimod køre til, så han ikke smed nævneværdig tid til konkurrenterne i klassementet.

Derfor var han enormt fokuseret, men han kunne alligevel ikke undgå at mærke den vilde opbakning fra tilskuerne.

- Det var helt fantastisk. Der var mange mennesker, og det var 13 kilometer med skrig ind i hovedet fra folk, der heppede. Det var fantastisk.

- Det har indtil videre være nogle helt fantastiske dage her i København, siger Vingegaard.

Lyden fra det talstærke danske publikum var øredøvende. I bogstaveligste forstand beretter Magnus Cort.

- Det var helt vanvittigt. Jeg kunne ikke høre, hvad Matti Breschel (sportsdirektør, red.) sagde i radioen. Han var på samme volumen, som han plejer at være, men jeg kunne slet ikke høre ham, lyder det fra Cort, som dog ingenlunde beklager sig.

- Jeg vil langt hellere have sådan et publikum hele vejen end Matti i øret. Det var fuldstændig vanvittigt.

Michael Mørkøv, som ikke stillede op med personlige ambitioner på enkeltstarten, havde mere tid til at nyde oplevelsen.

Han bed også mærke i omgivelserne, der tog rytterne forbi blandt andet Den Lille Havfrue og over Amalienborg Slotsplads.

- Det er uden sammenligning det flotteste stadion, jeg har kørt på som cykelrytter. Og et af de flotteste, jeg nogensinde kommer til at køre på, siger han og kalder dagen "uforglemmelig".

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.