Ellevilde målscorere: Vi ville give Parken en fest

Målscorerne mod Brasilien håber, at danskerne har fået smag for kvindefodbold efter historisk kamp i Parken.

Janni Thomsen bragte fredag Danmark foran med 1-0 i Parken mod Brasilien, der blev slået 2-1. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Janni Thomsen bragte fredag Danmark foran med 1-0 i Parken mod Brasilien, der blev slået 2-1. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det danske kvindelandshold skrev fredag fodboldhistorie med et rekordstort publikum på 21.542 tilskuere i Parken.

Fra tribunerne kunne de se et dansk landshold, der i holdets første kamp nogensinde i nationalarenaen kæmpede sig til en 2-1-sejr over Brasilien i en testkamp forud for EM om to uger.

Janni Thomsen startede festen, da hun efter et kvarter sendte bolden op i målhjørnet til 1-0 og stormede ud til sidelinjen for at lade sig tiljuble af holdkammeraterne.

- Jeg trak ind i banen og prøvede mit venstreben af, og det lykkedes.

- Når der sidder mere end 20.000 mennesker, skulle de have en fest, og jeg prøvede at give dem lidt. Alle de her fans skulle have noget for pengene, siger Janni Thomsen.

Den 22-årige Vålerenga-spiller betegner selv fredagens oplevelse som den største, hun har haft som fodboldspiller.

- Det var rigtig stort. Vi har alle været så høje over at skulle spille den her kamp.

- Det er ikke alle, der er vant til at spille for så mange mennesker. Jeg har ikke selv prøvet det. Jeg håber også, at danskerne har fået smag for os kvinder, og at de synes, at det er fedt at se på, siger hun.

Festen var lige ved at få en halvtrist afslutning, da Brasilien fik udlignet til 1-1 med tre minutter tilbage.

Selv om om danskerne var trætte, lykkedes det til sidst at få scoret sejrsmålet, da to af indskifterne slog til i overtiden. Her fandt Nadia Nadim inde foran mål Mille Gejl, der scorede til 2-1.

- Det var vanvittigt. Jeg håbede, at Nadia havde set mig i den modsatte side, og det gjorde hun. Det var bare fedt, at den lå lige i fødderne på mig, siger Mille Gejl.

- Vi var trætte til sidst, og brasilianerne var hurtige og tekniske, og vi blev rullet et par gange, men fik så alligevel scoret, siger matchvinderen.

Danmark møder på onsdag Norge i den sidste testkamp. Det blev i Viborg. Herefter går turen til EM, hvor Tyskland, Finland og Spanien venter i det indledende gruppespil.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.