Engelske fodboldværter ydmyger Norge ved EM

Norge var chanceløs mod værtslandet England, der var foran 6-0 ved pause og vandt 8-0 i EM-gruppekampen.

Angriber Ellen White og det engelske fodboldlandshold er klar til kvartfinalen ved EM i England efter storsejr over Norge. <i>Adrian Dennis/Ritzau Scanpix</i>

Angriber Ellen White og det engelske fodboldlandshold er klar til kvartfinalen ved EM i England efter storsejr over Norge. Adrian Dennis/Ritzau Scanpix

Det er ikke kun det danske fodboldlandshold, der har fået et ordentligt rap over nallerne ved kvindernes EM-slutrunde.

Helt galt gik det for Norge mandag aften i Brighton foran knap 29.000 tilskuere, hvor de engelske EM-værter gennembankede det norske landshold.

6-0 stod der på tavlen efter 45 minutter, uden at Norge havde fået et ben til jorden i topkampen i gruppe B. 8-0 endte opgøret.

Med sejren er England allerede kvalificeret til slutrundens kvartfinaler, selv om den sidste gruppekamp mod Nordirland fortsat venter.

Ved det seneste VM i 2019 stod de to lande over for hinanden i kvartfinalen, og derfor var det heller ikke ventet, at Norge skulle ligne en miniput mod England.

Norge holdt stand de første tolv minutter af kampen, før den engelske målfest begyndte med en straffesparkscoring af Georgia Stanway.

Tre minutter senere gjorde Lauren Hemp det til 2-0, inden Ellen White og Bethany Mead overtog målfesten. Med to mål af hver stod der 6-0 ved pausen.

Mere stille gik det for sig i anden halvleg, men englændernes mållyst var ikke helt væk. Med 25 minutter igen gjorde Alessia Russo det til 7-0, og ti minutter før tid fik Bethany Mead sit hattrick med kampens sidste scoring.

Tidligere mandag vandt Østrig 2-0 over Nordirland i gruppens anden kamp. Dermed har både Østrig og Norge tre point og møder hinanden om den sidste plads videre til kvartfinalen.

Efter fredagens 0-4-nederlag til Tyskland står Danmark over for Finland tirsdag aften, der også tabte sin første kamp. Det sidste hold i gruppen er Spanien.

Kampen spilles klokken 18 på Stadium MK i Milton Keynes.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.