Enorm interesse giver tilskuerrekord til British Open

Europas eneste golfmajor kommer i 2022 til at slå tilskuerrekord på legendarisk bane, oplyser arrangøren.

St. Andrews-banen i Skotland danner rammen om den 150. udgave af British Open, en af golfsportens fire majorturneringer. <i>Paul Childs/Ritzau Scanpix</i>

St. Andrews-banen i Skotland danner rammen om den 150. udgave af British Open, en af golfsportens fire majorturneringer. Paul Childs/Ritzau Scanpix

Til juli kan golfturneringen British Open fejre 150 års jubilæum, og det bliver med rekordmange tilskuere.

Arrangøren af den britiske golfmajor oplyser tirsdag, at der er solgt billet til 290.000 tilskuere over de fire dage, som turneringen løber på den legendariske St. Andrews-bane i Skotland.

Dermed overgår man ret markant den stående rekord, som blev sat tilbage i 2000, da Tiger Woods vandt sin første af tre titler i turneringen. Ved den lejlighed var der 239.000 tilskuere - også på St. Andrews.

Rekordbilletsalget til begivenheden vækker også genklang i Skotlands politiske top.

- Nyheden, om at det bliver den største British Open nogensinde, er en fænomenal bedrift og minder os om den vedvarende appel, golf har, siger Nicola Sturgeon, førsteminister i Skotland, ifølge Reuters.

Amerikaneren Collin Morikawa kommer til British Open som forsvarende mester. Sidste år strøg han til tops og vandt førstepræmien på 14,3 millioner kroner.

Danmark har aldrig haft en majorvinder i golf. Thomas Bjørn er tre gange sluttet som nummer to i en major - to af gangene var i British Open.

Tættest på en triumf kom han i 2003, hvor han længe lå til at vinde. Han lå i front med fire huller tilbage, men en tur i en drilsk bunker slukkede drømmen om sejr.

Årets British Open spilles fra 14. til 17. juli. Det er 29. gang, turneringen spilles på St. Andrews. Det gør banen til den mest brugte i British Open.

Det bliver Skotlands 97. værtskab for turneringen, mens England har haft det 51 gange. Nordirland har to gange lagt græs til den prestigefyldte major.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.