Eriksen bryder tavsheden: Jeg vil gerne sige tak

Christian Eriksen sender en tak til alle dem, der tænkte på ham og hans familie efter kollapset i Parken.

Christian Eriksen har holdt sig fra pressens søgelys, siden han i sommer kollapsede i Danmarks EM-åbningskamp mod Finland - men nu bryder han tavsheden.

Det gør han i et interview med DR, hvor hovedbudskabet i første omgang er, at han gerne vil sige tak til alle dem, der tænkte på ham og hans familie i minutterne, timerne og dagene efter kollapset i Parken i juni.

- Jeg vil gerne sige tak til alle dem, der har sendt og skrevet. Der har tænkt på min familie og mig i den tid, vi havde, siger Christian Eriksen til DR.

Han fortæller, at han modtog både blomster og hilsner, og at han siden har fået opmuntringer på gaden i både Danmark og Italien, og det sætter han pris på.

- Folk har set det og har grædt i stuerne, eller de har grædt, hvor end de har set det og levet sig fuldstændig ind i det, og så er jeg trods alt heldig, at jeg er her i dag og kan bevise for dem, at 'tak for tårerne', men jeg er her.

Han fortæller, at det var specielt at gennemgå, for han ønskede ikke, at folk skulle sende ham blomster, fordi han var "var død i fem minutter".

Fra torsdag kan man på DRTV se dokumentaren "Christian Eriksen - Min Historie". Den bliver også vist på DR1 lørdag den 8. januar klokken 21.00.

Christian Eriksen blev genoplivet på græstæppet i Parken og blev siden fragtet til Rigshospitalet, hvor han gennemgik flere undersøgelser.

Det blev forholdsvis hurtigt slået fast, at han skulle have indopereret en såkaldt ICD-enhed, som er en avanceret pacemaker.

Han nåede at blive udskrevet fra Rigshospitalet, inden EM var slut, og han besøgte landsholdskammeraterne i lejren i Helsingør.

Kort efter DR's første historie, hvor Eriksen takker for opmærksomheden, dukkede en ny historie op. Eriksen fortæller DR, at han har tænkt sig at fortsætte sin karriere.

- Mit mål er, at jeg skal til VM i Qatar, siger han.

Det er dog sikkert, at han ikke kommer til at spille i Italien, hvor han indtil december var på kontrakt i Inter.

I Italien er reglerne sådan, at man ikke kan godkendes som professionel sportsudøver, hvis man har en pacemaker som den, Christian Eriksen har fået.

Hvor han så skal spille, melder historien endnu intet om.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden