Eriksen debuterer i United-skuffelse på Old Trafford

Christian Eriksen fik Premier League-debut for Manchester United, der tabte hjemme til kontrastærke Brighton.

Pascal Gross overlister David de Gea for anden gang i kampen med målet til 2-0. <i>Lindsey Parnaby/Ritzau Scanpix</i>

Pascal Gross overlister David de Gea for anden gang i kampen med målet til 2-0. Lindsey Parnaby/Ritzau Scanpix

Manchester United åbnede søndag den nye sæson på samme måde, som var kendetegnende for sidste sæson. Nemlig med en skuffelse.

Hjemme på Old Trafford måtte de store stjerner se sig slået med 1-2 af Brighton.

Christian Eriksen fik ligadebut for United, men den kommer han ikke til at huske for det gode. Hverken han eller United kunne være tilfreds med præstationen.

Manager Erik ten Hag havde som udgangspunkt placeret Eriksen som angriber fra start, men danskeren trak meget tilbage i banen for at være med til at bygge spillet op.

Den fase fungerede bare slet ikke for United, der ofte løb panden mod en mur på banens sidste tredjedel. Første halvleg bød blot på en stor chance til hjemmeholdet, da Bruno Fernandez sparkede over mål i indledningen.

Men udeholdet var mere end en stærk defensiv. Allerede i første minut prøvede Brighton at fortælle, at holdet var kommet til Old Trafford for at jagte sejren.

Få sekunder var således spillet, da Leandro Trossard fik chancen efter en forsvarsfejl, men hans forsøg gik i sidenettet.

Det var langtfra eneste gang, at Uniteds defensiv var på hælene. Gang på gang blev den udspillet af Brightons kvikke kontraspil.

Det gav første gang bonus for udeholdet efter en halv time, da den tidligere United-spiller Danny Welbeck blev sendt i dybden. Hans tværpasning passerede til bageste stolpe i feltet, hvor tyske Pascal Gross nemt kunne score til 1-0.

Ni minutter senere var Gross igen på spil og satte glasur på kagen efter en perfekt kontra. David de Gea reddede i første omgang forsøget fra Solomon March, men Gross sendte returen i målhjørnet til 2-0.

På bænken sad superstjernen Cristiano Ronaldo og var tydeligvis utilfreds med både Uniteds spil og sin egen placering. Fra det 53. minut fik han lov at vise, at han kunne gøre forskellen.

Indskiftningen af portugiseren sendte Eriksen ned i central rolle på midtbanen, og med ændringerne var United i stand til at sætte Brighton under hårdere pres.

Efter godt 20 minutter var Eriksen tæt på med et langskud, og på det efterfølgende hjørnespark lykkedes det endelig at reducere. I en værre rodebutik foran mål endte Alexis Mac Allister med at score selvmål.

Så lurede comebacket, men i kampens resterende del havde United svært ved at sætte Brighton under pres og skabe chancer, og derfor blev sæsonen indledt med en United-skuffelse.

I ligaens anden kamp søndag eftermiddag spillede Leicester 2-2 hjemme mod danskerklubben Brentford, der havde Christian Nørgaard og Mathias Jensen i startopstillingen.

Leicester førte 2-0, men Thomas Franks mandskab kom tilbage og fik point med hjem.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden