Eriksen og United er hurtigt blevet det rigtige match

Christian Eriksen er glad for sin start i Manchester United, hvor han nu har fundet sin rette plads.

Christian Eriksen poserer her med den trøje, som Danmark skal spille i til VM i Qatar. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Christian Eriksen poserer her med den trøje, som Danmark skal spille i til VM i Qatar. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den danske landsholdsspiller Christian Eriksen er trådt ind på Manchester Uniteds hold med gode præstationer og er hurtigt blevet en vigtig brik i storklubben.

For selv om den danske kreatør fortsat har sit første mål til gode for United, fremhæves han af såvel United-manager Erik ten Hag som de engelske medier for at være en nøglespiller i holdets bestræbelser på at blive et mere offensivt, underholdende og effektivt fodboldhold.

Efter to måneder i klubben mener Eriksen da også selv, at han er kommet godt fra land. Og Eriksen peger på Erik ten Hag som en vigtig årsag til, at han havnede i United.

- Fodboldmæssigt er det gået fint, og jeg har fået bekræftet min tro på, at jeg ville passe ind i stilen med træneren og de spillere, vi har.

- Det betød meget, at træneren ville have mig. Det var et ekstra skub til, at jeg tog derhen, og det gjorde det også lidt nemmere at falde ind i starten.

- Jeg vidste, at træneren havde lidt af de samme idéer som mig, men selvfølgelig skal jeg stadig vise mig frem og vise, at jeg fortjener at spille, siger Christian Eriksen.

Landstræner Kasper Hjulmand er også glad for, at landsholdsprofilen har valgt at skifte til en klub, hvor han burde passe perfekt ind i trænerens planer.

- Det betyder meget, at træneren kender Christian så godt. Det betyder meget, at det var træneren, der ville have ham, og ikke en sportsdirektør eller ejer.

- Det ser ud, som om at det er det rigtige match. Han virker ikke tynget over presset på klubben, for han spiller med overskud i kampene. Han er altid en af deres bedste spillere, siger Hjulmand.

I sine første kampe blev Eriksen både forsøgt brugt som falsk angriber og som defensiv midtbanespiller. Nu har han fundet sin ideelle position et sted midtimellem.

- De seneste kampe har jeg spillet på den centrale midtbane, og det har passet mig rigtig fint, og samtidig er vi begyndt at vinde kampe. Jeg tror, at alle har fået en bedre forståelse for trænernes idéer, og det smitter af på holdet, siger fynboen.

Det hører med til at være Manchester United-spiller, at man konstant er under stor bevågenhed. Det tager Eriksen dog på sin vanligt afslappede facon.

- Jeg er slet ikke overrasket over det store fokus, der er på klubben. Det kunne jeg også se udefra. Nu ved jeg bare, hvilke af de mange historier om klubben der er sande, og hvilke der er usande, siger Eriksen.

Han kan vende tilbage til holdkammeraterne i sin nye klub i næste uge. Inden da gælder det de to afgørende Nations League-kampe. Torsdag venter Kroatien på udebane, mens Frankrig gæster Parken på søndag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.