Eriksens landsholdsretur afbrød Zlatan-film

Der blev trykket på pauseknappen, da Christian Eriksen trådte ind på spillerhotellet i Marbella.

Christian Eriksen og Kasper Hjulmand gennemførte en stribe interviews torsdag formiddag forud for Eriksens første træning med landsholdet i mere end ni måneder. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Christian Eriksen og Kasper Hjulmand gennemførte en stribe interviews torsdag formiddag forud for Eriksens første træning med landsholdet i mere end ni måneder. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Filmaftenen på det danske landshold måtte afbrydes onsdag, da Christian Eriksen trådte ind ad døren efter at være ankommet til landsholdslejren med et par dages forsinkelse grundet coronasmitte.

Det fortæller landstræner Kasper Hjulmand, der selv fik et møde afbrudt af sin stjernespillers ankomst.

- Vi sad og så en film, og jeg holdt møde, og så kom Christian gående ind og hilste på folk. Det var hyggeligt og godt at se ham, men det var ikke sådan, at vi stod med rød løber og havde sat alt mulig op.

- Der blev lige trykket pause i filmen, der blev sagt hej, og så kørte vi videre igen, siger Kasper Hjulmand.

Spillerne så fiktionsfilmen "Jeg er Zlatan" om den svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic.

Gensynsglæden mellem Eriksen, spillerne og landsholdsstaben er stor, fortæller Hjulmand.

- Det er lidt som et eventyr, at Christian står her ved siden af mig. Det er en historie, der handler om mere end fodbold, det handlede om liv og død, og heldigvis klarede han det, mens der er alt for mange, som ikke klarer det.

- Nu står han her. Det er fedt, at han er her, han har ingen mén, og han er glad og afklaret. Det er den vigtige historie, siger Kasper Hjulmand.

Det er mere end en god fodboldspiller, landsholdet har fået retur for første gang siden kollapset under EM-kampen mod Finland 12. juni sidste år.

- Inden kollapset tror jeg ikke, der var ret mange spillere, som havde været på banen på landsholdet, uden at Christian var der.

- Han spillede altid og har næsten spillet alle minutter, og han har haft en stor betydning for holdet, for han er en dygtig spiller, som både jeg, Åge Hareide og Morten Olsen har været med til at bygge holdet op omkring.

- Han har stor betydning uden for banen, og han har en større betydning, end man lige tror. Han er utrolig social og snakker med alle, høj som lav, siger Kasper Hjulmand.

Eriksen kan spille sin første landskamp på lørdag, når Danmark møder Holland i en testkamp i Amsterdam. Hjulmand fortæller dog, at Eriksen starter ude på sin gamle hjemmebane i den hollandske storby.

Tre dage senere venter en kamp mod Serbien i Parken. Her forventes Eriksen at få en større rolle.

Samtidig vil mødet med nationalarenaen bringe særlige følelser frem, men det kan være svært at spå om, hvordan holdet reagerer på det.

- Jeg tror, det bliver følelsesladet på en god måde. Det bliver en glædens stund, og vi snakker selvfølgelig om, hvad vi kan forvente.

- Der vil blive en del snak om det, og der vil være fede følelser i spil, når vi går ind. Men vi glæder os også til, at der bliver fløjtet op, for så spiller vi fodbold, siger Kasper Hjulmand.

Torsdag formiddag træner Eriksen med holdkammeraterne i Marbella, inden landsholdet fredag flyver til Amsterdam for at træne før kampen mod Holland.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden