Esbjerg lukker fanafsnit efter fyrværkerikast

Stemningsafsnittet på Blue Water Arena lukkes på ubestemt tid på grund af fyrværkerikast fredag i sidste uge.

Fodboldklubben Esbjerg lukker de to stemningsafsnit på Blue Water Arena på ubestemt tid, efter at tilskuere fredag i sidste uge kastede fyrværkeri på banen under en kamp mod Lyngby i 1. division.

Det bliver desuden forbudt at tage bannere og flag med på stadion.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

Kampen mod Lyngby 18. marts blev afbrudt to gange, da tilskuere kastede fyrværkeri på banen.

- Vi tager dette meget alvorligt og vil gøre, hvad der fysisk er muligt for at få den her form for uacceptabel adfærd stoppet, og det er på den baggrund, at vi nu ser os nødsaget til at skride til handling og lukker stemningsafsnittene på stadion på ubestemt tid, siger direktør i Esbjerg Jens Hammer Sørensen i en pressemeddelelse fra klubben.

Kampen blev afbrudt første gang, da der var omkring ti minutter tilbage af første halvleg, og kort efter at Lyngby havde bragt sig foran med 1-0.

Efter en pause på lidt mere end fem minutter blev kampen genoptaget.

Den blev dog afbrudt igen i anden halvleg, da der blot var et par minutter tilbage af den ordinære spilletid, og Lyngby var foran 3-0.

Umiddelbart så det ud til, at dommeren havde stoppet kampen før tid, men de to hold insisterede på at spille kampen færdig.

Men i stedet for at spille kampen færdig på normal vis, stod spillerne fra Esbjerg og trillede bolden rundt, som var de til træning. Det skete efter aftale med spillerne fra Lyngby.

I pressemeddelelsen siger Jens Hammer Sørensen, at han er trist over, at man er nødt til at træffe den beslutning, når det var få personer, der gjorde sig skyldig i fyrværkerikast.

- Vi har fuld forståelse for, at folk er frustrerede og skuffede over de sportslige resultater, men det tillader på ingen måde handlinger, som vi så fredag aften, så dette er også en appel til de relativt få personer, der stod bag.

- Der skal ske en holdnings- og handlingsændring nu, for vi vil på ingen måde acceptere den adfærd og gå på kompromis med sikkerheden på Blue Water Arena, hvor det skal være trygt og ufarligt at se fodbold, udtaler direktøren i pressemeddelelsen.

TV Syd skriver, at to personer blev anholdt i forbindelse med kampen, mens seks blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, og en blev sigtet for brud på fyrværkeriloven.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.