Esbjergs europæiske fremfærd kan lide knæk i Viborg

Team Esbjerg er blevet en faktor i Champions League, men Viborg kan forhindre deltagelse i næste sæson.

Team Esbjerg spillede sig blandt de sidste fire hold i denne sæsons Champions League efter samlet sejr over CSM Bucuresti for lidt over en uge siden. Onsdag skal de forsøge at holde liv i håbet om deltagelse i næste sæsons Champions League. <i>John Randeris/Ritzau Scanpix</i>

Team Esbjerg spillede sig blandt de sidste fire hold i denne sæsons Champions League efter samlet sejr over CSM Bucuresti for lidt over en uge siden. Onsdag skal de forsøge at holde liv i håbet om deltagelse i næste sæsons Champions League. John Randeris/Ritzau Scanpix

Håndboldkvinderne fra Team Esbjerg er i gang med sin tredje Champions League-deltagelse på stribe. I år er holdet for første gang nået frem til Final 4 og kan bryste sig af at være blandt Europas fire bedste hold.

Men inden holdet skal deltage i Final 4, skal man forsøge at skaffe sig adgang til næste sæsons udgave af Europas fineste håndboldselskab.

Den hænger lige nu i en lidt tyndslidt tråd efter uafgjort i første semifinale mod Viborg HK, og den udsigt bryder cheftræner Jesper Jensen sig ikke om.

- For klubbens dna og mange af de spillere, som skal fortsætte, så er Champions League også et stort mål for næste sæson, siger Esbjerg-træner Jesper Jensen.

- Det er den kultur, vi gerne vil opbygge i klubben, og det, som skal være med til at trække spillere til Team Esbjerg også i de næste mange år. Vi skal i så mange år som overhovedet muligt være at finde i Champions League og gøre det godt der.

Det er kun DM-vinderen, som er sikret en plads i næste sæsons Champions League.

Med uafgjort i det første opgør hjemme mod Viborg HK vil et nederlag i udekampen sende Esbjerg ud i en kamp om DM-bronze. Og altså forpurre muligheden for endnu en sæson i Champions League.

Afhængigt af tilmeldinger fra andre lande kan Danmark blive tildelt en CL-plads mere. Det er sket før. I det tilfælde går den til vinderen af grundspillet, som i denne sæson blev de forsvarende mestre fra Odense Håndbold.

Så det er kun en DM-titel, der vil sikre Esbjerg CL-deltagelse. Og får Danmark den ekstra plads, så vil en tabt DM-finale til netop Odense også bringe Esbjerg i Champions League.

Odense tabte dog noget overraskende med syv mål hjemme til Herning-Ikast i sit første semifinaleopgør. Dermed kan DM-guld meget vel blive kravet til Esbjerg.

- Er det en katastrofe ikke at komme i Champions League? Nej, det er det ikke. Men det vil godt nok være ærgerligt for det hold, som skal spille næste sæson, der ser mindst lige så stærkt ud, som det vi har i denne. Det vil gøre ondt på mange områder, lyder det fra Jesper Jensen.

Han er dog også stadig sikker på, at hans hold kan tage til Viborg onsdag aften og snuppe en sejr, som vil bringe vestjyderne i DM-finalen.

- Med den trup, vi har nu, er der ingen tvivl om, at det er DM-titlen, vi går efter, slår Esbjerg-træneren fast.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.